loading
close
SON DAKİKALAR

Seçer, ''Mezhepsel bir ayrım yaptığınızın farkında mısınız?''

Seçer, ''Mezhepsel bir ayrım yaptığınızın farkında mısınız?''
Tarih: 17.06.2013 - 17:31
Kategori: Siyaset

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi hazırlayan Seçer, ''Mezhepsel bir ayrım yaptığınızın farkında mısınız?'' diye sordu...

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Reyhanlı’daki saldırı için “Reyhanlı'da 53 Sünni vatandaşımız şehit edildi” sözlerini ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “Adeta mezhebi bir tahassür içerisinde, tahrik edercesine çok çirkin, çok tehlikeli bir oyun içerisine girdi” ifadelerini TBMM gündemine taşıdı. Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi hazırlayan 

Seçer, “Mezhepsel bir ayrım yaptığınızın farkında mısınız?” diye sordu.
Seçer, soru önergesi hakkında yaptığı değerlendirmede “Türkiye’de mezhepsel farklılıkları kaşıyan başka bir siyasetçi yok. Bu konuda sürekli ayrımcılığı ortaya koyan topluma hatırlatan Başbakan’ın kendisidir” dedi. Başbakan’ın ayrımcılığı körükleyen tutumunun son dönemde iyice belirgin hale geldiğini belirten Seçer, “Örneğin 3. Köprüye verilen isim de son derece manidardır. Asıl ayrımcılığı yapan, bu tip tahrikleri yapan Başbakan’ın izlediği siyasettir. Başbakan sürekli bir gerginlik konusu buluyor ve bundan besleniyor” diye konuştu.
Suriye’de mezhepsel bir çatışma olduğunu söyleyen Başbakan’ın bu tutumunu da eleştiren Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Suriye’de mevcut hükümete karşı bir savaş olduğunu biliyorum ama bunun mezhepsel olduğuna yönelik bir tespiti ilk defa duyuyorum. Başbakan, orada görmek istediği bir tabloyu mu söylüyor? Bir mezhepsel çatışma mı arzu ediyor? Bu ve buna benzer ifadeler çok tehlikeli söylemlerdir. Başbakan bu konuda on düşünüp bir konuşması gerekir ama Başbakan ağzına geleni söylüyor. Bu yaklaşım, çok kültürlü ve çok mezhepli zengin Türkiye toplumunun selameti açısından, ülkemizin geleceği açısından sorunlu sözlerdir. Keza mezhep çatışmalarından çok çekmiş, çok kan dökülmüş bir coğrafyada bu sözler artık kabul edilemez. Başbakan’ı sağduyuya davet ediyorum”

BAŞBAKAN’A SORULAR

CHP’li Seçer, soru önergesinde Başbakan Erdoğan’a şu soruları sordu:
.“53 Sünni vatandaşımız şehit edildi” ifadenizle vatandaşlar arasında mezhepsel bir ayrım yaptığınızın farkında mısınız?
.Yurttaşlarımızın mezhep aidiyeti kayıtları tutulmakta mıdır? Tutuluyor ise hangi kurum tarafından nerede hangi amaçla ve hangi mevzuata dayanarak tutulmaktadır? Tutulmuyor ise böyle bir ayrım yapmanızın temel gerekçesi nedir?
.Aynı toplantıda “Dinsel milliyetçilik, bölgesel milliyetçilik, etnik milliyetçilik bizde olmayacak” ifadeleriniz olmasına karşın, Reyhanlı konusundaki yaklaşımınız “bölücülük” değil midir?
.Yine aynı toplantıda CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nu Suriye konusunda eleştirirken “Adeta mezhebi bir tahassür içerisinde, tahrik edercesine çok çirkin, çok tehlikeli bir oyun içerisine girdi” şeklinde ifadeniz olmuştur. Sözüne ettiğiniz yaklaşımın temel dayanağı nedir? “Mezhebi bir tahassür”, “tahrik” ve “tehlikeli oyun” ifadelerinize dayanak teşkil eden somut olay ya da olaylar nelerdir?
.Başbakan olarak sarf ettiğiniz bu sözler ile toplumu mezhepsel bir çatışmaya doğru sürüklemekten, ya da bu sözlerden mezhepsel bir çatışma doğabileceğinden hiç endişe duymuyor musuz?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları