loading
close
SON DAKİKALAR

Seçilmiş başkan İnönü eski binada tek başına çalışıyor

Seçilmiş başkan İnönü eski binada tek başına çalışıyor
Tarih: 06.12.2014 - 10:32
Kategori: Siyaset

Şişli Belediyesi’nde Hayri İnönü ile Emir Sarıgül arasında yaşanan gerginlik her gün farklı bir boyut kazanıyor.

Şişli Belediyesi’nde Hayri İnönü ile Emir Sarıgül arasında yaşanan gerginlik her gün farklı bir boyut kazanıyor.

Emir Sarıgül’ün makam odası dahil belediyenin bütün birimleri yeni binaya taşınırken Başkan Hayri İnönü ise büyük bölümü kiraya verilen eski binada çalışmasını sürdürüyor. Belediye yetkilileri ise yeni binadaki başkanlık odasının tam hazır olmadığı için başkanın yeni binaya taşınmadığını öne sürdü.

İnönü’nün eski Başkan Mustafa Sarıgül’e yakınlığıyla bilinen 25 birim müdürü ile Emir Sarıgül’ün yetkilerini elinden alınmasıyla başlayan gerilimle Belediyesi’nin bütün birimleri geçen günlerde Cevahir Otel çaprazındaki yeni binasına taşınırken Esentepe’de bulunan eski belediye binası Şişli Meslek Yüksekokulu’na kiraya verildi. Hayri İnönü ve özel kalemi ise eski binada kalarak çalışmalarını burada sürdürmeye devam ediyor. Belediye yetkilileri ise başkanın odasının yeniden revizyondan geçirildiğini ve meclis salonu ile birlikte çalışmasının tamamlanacağını belirtti.

CHP Genel Başkanı üniversite öğrencileriyle bir araya geldiği toplantı sonrasında gazetecilerin sorusu üzerine “Seçimle gelen bir belediye başkanı var ve o da görevinin başında ve başarıyla da görevini yapıyor” demekle yetinmişti.

Edinilen bilgilere göre Şişli’de yaşanan gerilimle ilgili bilgiler günler öncesinden Genel Merkez’e ulaştığı. Bu çerçevede Hayri İnönü’nün belediyede göreve başlattığı danışmanların işten atıldıkları ve İnönü’nün bazı konularda Emir Sarıgül engeliyle karşılaştığı bilgileri Kılıçdaroğlu’na iletildi. Kılıçdaroğlu ise 2 hafta önce gerçekleştirdiği ziyarette Hayri İnönü’ye destek mesajını verdi.

Seçilmiş başkan <a title=İnönü eski binada tek başına çalışıyor">

CHP yönetimini harekete geçirdi. Haftalık olağan MYK toplantısı sonrası, Kılıçdaroğlu, dar bir ekiple Şişli konusunda bir toplantı daha yaptı. Toplantıda Şişli ile ilgili tavır alınması kararlaştırıldı. Kılıçdaroğlu, Yardımcısı Veli Ağababa’yı görevlendirdi. Ağababa’nın hazırlayacağı rapor Sarıgül’ün disipline sevk edilip edilmeyeceğini belirleyecek. Sarıgül, disipline sevk edilirse üyelikten atılması gelebilecek. Ancak genel merkezin bu konuda aceleci davranmayacağı belirtiliyor. Sarıgül’ün yaşananlar konusunda uyarıldığı da öğrenildi. Başkan İnönü’nün de yakın çevresine “Aralık ayı sonunda oğlumun nikahı var. Ondan sonra başkanlık görevini bırakabilirim” dediği öğrenildi.

İmambakır Üküş'ün o yazısı;


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları