loading
close
SON DAKİKALAR

''Seçimler, Türkiye’de demokrasinin anahtarı olacaktır''

''Seçimler, Türkiye’de demokrasinin anahtarı olacaktır''
Tarih: 07.03.2014 - 17:38
Kategori: Siyaset

CHP Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil Burdur’da: ''30 Mart’ta yerel seçimler, Türkiye’de demokrasinin karartılan gücünün anahtarı olacaktır''

Tamaylıgil, CHP Burdur İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, hükumetin başı olmakla görev almış kişilerin, “İlkeleri temel siyasi ahlak ilkelerinden uzak yönetim modelleriyle idare eder” noktaya geldiğini söyledi.

Bu ülkeyi yönetenlerin, sadece kendisi ve çalışma arkadaşlarının gelecekleri ve ona kurgulanmış refah hedefiyle hizmet etmeleri halinde ülkede yürütmenin başı ve hükumetin başı olma meşruiyetini kaybettiklerini belirten Tamaylıgil, “Biz de kendilerine olması gereken, kendi doğasında dünyanın her ülkesinde böyle bir örneğin en ufak çaplısı ortaya çıksa yapılması gereken sorumluluğu hatırlatmaya her gün devam edeceğiz” dedi.

Tamaylıgil, Türkiye’nin gündem literatürüne, ayakkabı kutusu, 700 bin dolarlık saatler, yargıya müdahale için bakanlarına talimat veren hükumetin başının oturduğunu söyledi.

- “Yerel seçimlerde Türkiye, demokrasinin nefes alışını yaşamaya başlayacaktır”

Türkiye’de adaletsizliğin ve hukuksuzluğun baskı ile ortaya çıktığını söyleyen Tamaylıgil, şöyle konuştu:

“Bugün yaşadığımız siyasi, toplumsal ve ekonomik gerçeklerle bakıldığında Türkiye daha iyisini, daha güçlü bir yönetimi hak eden bir sürecin içine girmekte gecikti. Ama artık önümüzde 30 Mart var. 30 Mart’ta yerel seçimler Türkiye’de demokrasinin karartılan gücünün anahtarı olacaktır. Bugün maalesef demokrasinin nefes alma gücünü kesmeye çalışan bir anlayış var Türkiye’de. Medya patronu aranıp, fırçalanıp, haber yaptı diye ağlatılacak noktaya gelmişiz.”

Tamaylıgil, Türkiye’de yargı, yasama ve yürütmenin, en önemli demokrasi işlevleri olarak var olması gerekirken, tek bir elin altında birleştirilme hevesinde olunduğunu söyledi.

30 Mart’ın Türkiye açısından büyük önem taşıdığına işaret eden Tamaylıgil, “Yerel seçimlerde Türkiye, demokrasinin nefes alışını yaşamaya başlayacaktır. Arkasından yaşanan gelişmeler, Türkiye’de milli iradenin ortaya koyduğu kararlılığın bize göstereceği aydınlık gelecek olacaktır” diye konuştu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları