loading
close
SON DAKİKALAR

SEDAŞ ‘ın gözü dar gelirli vatandaşın cebinde!

SEDAŞ ‘ın gözü dar gelirli vatandaşın cebinde!
Tarih: 29.11.2012 - 14:11
Kategori: Yerel

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan,SEDAŞ'ın hükümet aracılığıyla vatandaşın cebine elini uzattığını” ileri sürdü...

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, “Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinin elektrik dağıtımını yapan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (SEDAŞ), Hükümet aracılığıyla vatandaşın cebine elini uzattığını” ileri sürdü.


 Kaplan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Kocaeli Çayırova'daki 2007 yılında tamamlanan bin 736 TOKİ konutunda oturanlara daha önce 50-60 lira gelen elektrik faturalarının bin-iki bin lira arasında gelmeye başladığını, vatandaşların faturalara itiraz ettiğini anlattı. SEDAŞ'ın, vatandaşlara, “Bölgedeki elektrik sayaçlarının bozuk olduğu, 676 sayacın değiştirildiği, 4-5 yıllık borca karşılık son 1 yılın borcunu aldıkları” yanıtını verdiğini anlatan Kaplan, uygulamanın EPDK'nın yönetmeliğine aykırı olduğunu savundu.


“SEDAŞ, hiçbir talep ve başvuru olmadan bunları yapmıştır. Eğer sayaçlar bozuksa, niye tümü değil de 676'sı değiştiriliyor?” diye soran Kaplan, SEDAŞ'ın “Hükümet aracılığıyla vatandaşın cebine elini uzattığını” ileri sürdü.
Kaplan, “Bunun altından kötü kokular geliyor. Savcılar araştırsın. Bu rantın bedeli, bir yıl için 2,5 milyon liradır. Dolandırıcılık olduğu kanaatindeyim. Böyle bir özelleştirme mantığı olabilir mi? Hani özelleştirme ile elektrik ucuzlayacaktı? SEDAŞ hizmet değil, para toplamanın derdinde. İktidar, Hükümet de yaşananlara göz yumuyor, şirketleri korumanın telaşında...” dedi.

Kaplan sözlerine şu şekilde devam etti;

’’SEDAŞ olarak bilinen bu şirketin yaşattığı sıkıntılar sadace Kocaeli’ne özgü değil; Bolu, Düzce, ve Sakarya’dan da tarafımıza iletilen bir çok şikayet dilekçesi mevcut.

Bu sıkıntıların başında gelen;

-SEDAŞ’ın Cumartesi- Pazar demeden, bayram demeden nedeni ve süresi belli olmayan ve günlerce süren elektirik kesintileri.

- Vatandaşın Normal faturaların 8-9 katı daha fazla faturaların çıkarılması.

- Geceleri sokak lambalarının yakılmaması.

- Yaşanan sıkıntılar karşısında vatandaşın SEDAŞ’a başvurularının sonuçsuz kalması.

- Fatura ödemelerinde yaşanan ufak tefek aksamalardan dolayı vatandaşın elektriğinin hemen kesilmesi.

-Bu elektrik kesintilerine mahsuben vatandaştan açma kapama parası olarak 18 lira tahsil edilmesi.
-SEDAŞ’ın  bu işi ticarete dökerek dar gelirli vatandaşın üzerinden yeni bir rant yaratması.

-Keyfi yapılan elektrik okuma tarihleri arasındaki zaman farkları bazen 25 gün bazen 45 gün geçmesi.

- Vatandaşa haber verme gereği bile duymadan elektrik saatlerini değiştirmesi ve bu saatlerin parasınıda vatandaşdan talep etmesi.

Karşımızda, gözünü dar gelirli vatandaşın cebindeki asgari ücrete dikmiş bir ticaret mantığı var.
SEDAŞ’ın ticaret mantığı dar gelirli vatandaşın parasını elinden nasıl alırım mantığı.

SEDAŞ şunu bilmelidirki ’’bu vatandaş sahipsiz değil, Kocaeli’de ki pervasızlığının bedelini ödeyecektir!’’

Meclise SEDAŞ’ın Kocaeli bölgesinde vatandaşa yaşattığı sıkıntıları, vatandaşın üstünden kazandığı rantı, yolsuzluğu araştırması için verdiği önergeyi Ak Parti Kocaeli milletvekilleri dahil iktidarın bütün vekillerinin red etmesi üzerine Kaplan; SEDAŞ’la ilgili bu sıkıntıları ve yolsuzlukları bilen Ak Parti Kocaeli milletvekillerinin vatandaşın değilde SEDAŞ’ın yanında bir tavır alarak benim sorunları abartığımı söylemesi ve meclis araştırma önergesini red etmesine anlam veremediğini dile getirdi.

EPDK'nın yılsonu itibarıyla ulusal endeksteki kayıp kaçak oranında değişiklikle elektrik faturalarının daha da yükseleceğini ileri süren Kaplan, Hükümetin enerji ve özelleştirme politikasının yanlış olduğunuda sözlerine ekledi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları