loading
close
SON DAKİKALAR

Sekiz dakikalık davaya vakit ayıramıyor mu?

Sekiz dakikalık davaya vakit ayıramıyor mu?
Tarih: 03.10.2012 - 13:38
Kategori: Siyaset

CHP tarafından Topbaş’a açılan dava 20 Şubat’ta ertelenirken, İETT eski Genel Müdürü Metin Öztürk için ise polis zoruyla getirilme kararı alındı...

CHP'li meclis üyelerinin suç duyurusu üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın sanık olarak yargılandığı metrobüs araç alım ihalesi davasının ikinci duruşması da İstanbul Adliyesi’nde görüldü.

Birinci duruşmaya katılmayan İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yargılandığı davaya Başbakanın kendisini Ankara çağırdığı gerekçesiyle bugünde katılmadı.

Saat 10:00’da başlayan duruşmayı CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, il başkan yardımcıları, CHP Grup Başkanvekili Fahrettin Kayhan ve CHP Grup Sözcüsü Özgen Nama'nın da izledi.

Duruşma sonrasında Adliye önünde açıklama yapan Oğuz Kaan Salıcı, Kadir Topbaş’ın Başbakan’ın kendisini Ankaraya çağırdığı ve oraya gittiği gerekçesiyle davaya gelmemesini şu sözlerle eleştirdi:

‘’Yargının çağırması mı önemli yoksa Başbakanın çağırması mı? Süren 8 dakikalık davaya vakit ayıramadı mı? Satın alma yaparken vakit buluyordu da şimdi mi bulamadı?

Davanın 20 Şubat’a ertelendiğini, üçüncü duruşmaya İETT eski Genel Müdürü Mehmet Öztürk’ün ise polis zoruyla getirilmesi kararının alındığını belirten Salıcı; 20 Şubattan önce yine Kadir Topbaş’a davayı davul zurna ile hatırlatacaklarını söyledi.

27 Ekim’de yerel seçimleri olması ihtimalinde seçime ise Kadir Topbaş’ın yolsuzluk ihalesiyle gideceklerini, ‘’Adalet dağıtıldığına inanmadığımız adalet sarayında hesabını  hesabını verecekler’’ dedi.

Vişne Haber Ajansı/Duygu Yeşilgöz

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları