loading
close
SON DAKİKALAR

Selahattin Demirtaş; 'Kendine insanım diyenler el ele verdiler, kocaman bir yürek oldular. Kışkırtmalara kulaklarını tıkadılar, sadece işlerini yaptılar'

Selahattin Demirtaş; 'Kendine insanım diyenler el ele verdiler, kocaman bir yürek oldular. Kışkırtmalara kulaklarını tıkadılar, sadece işlerini yaptılar'
Tarih: 15.02.2023 - 19:19
Kategori: Siyaset

HDP'nin tutuklu eski eş başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; Depremzedeler için kim, nerede, ne yapıyorsa minnettarız, teşekkür ediyoruz.

HDP'nin tutuklu eski eş başkanı Selahattin Demirtaş, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 ve Elbistan ilçesi merkezli 7,6 şiddetindeki deprem sonrası oluşan dayanışma çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

Selahattin Demirtaş;

"Depremzedeler için kim, nerede, ne yapıyorsa minnettarız, teşekkür ediyoruz. AHBAP'a, AFAD'a, sağlık emekçilerine, madencilere, belediyelere, sendikalara, odalara, partilere, basın emekçilerine, güvenlik personellerine moral lazım. Sağ olsunlar, var olsunlar.

Bir de tanınmayan, bilinmeyen, görünürlükten uzak ama gönüllere yakın gençler var. İşte halkın bu evlatları köy köy her yerdeler, canla başla çalışıyorlar.

84 sivil toplum kuruluşundan oluşan Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, depremden sadece bir saat sonra harekete geçti. Büyük çabayla ve örgütlü toplumun öz gücüyle geniş bir gönüllü ağı kuruldu.

Öylesine hızlı ve güçlü bir çalışma yapıldı ki, ikinci gün Diyarbakır dışındaki illere de yardım ulaştırmayı başardılar. Belediyelere el konulmamış olsaydı çok daha iyisini yapabileceklerdi ama yılmadılar, pes etmediler, halkın öz gücünü harekete geçirdiler.

Kendine insanım diyenler el ele verdiler, kocaman bir yürek oldular. Kışkırtmalara kulaklarını tıkadılar, sadece işlerini yaptılar. Birileri, eksikleri söyleyenler için defter tutmaya, kin kusmaya devam ederken onlar -10 derecede donmak üzere olanlara battaniye taşıdılar.

Şimdi hiçbir şekilde durmadan dayanışmayı büyütme zamanıdır. Birbirimizin elini daha da sıkı tutma zamanıdır. Yaralarımızı hep beraber saracağız, hep beraber çıkacağız bu yıkımdan. Zor olacak ama başaracağız."
 

Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş'ın sesli mesajını paylaştı.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları