loading
close
SON DAKİKALAR

Selam Anadolu Hareketi'nden Barış Otobüsü

Selam Anadolu Hareketi'nden Barış Otobüsü
Tarih: 24.11.2012 - 14:40
Kategori: Sağlık, Yaşam

Barış Otobüsü, Çanakkale'den Van'a yolculuk edecek...

Selam Anadolu Hareketi tarafından; “Anadolu Barışı; Benim Adıma Kan Dökme ve Silah Bırak, Barış Otobüsü” seferi düzenlenecek

“Anadolu Barışı; Benim Adıma Kan Dökme, Barış Otobüsü” ile Anadolu Barışı Seferi’ne çıkacaklarını söyleyen hareketin lideri Galip İlhaner, 19 yıl önce 13 Mayıs 1993 yılında bu eyleme karar verdiğini ve 20 yıl sonra uygulamak üzere planladığını ifade etti.

2013 yılını; Anadolu Barışı,Türkiye Barışı Yılı olarak ilan eden Selam Anadolu Hareketi 23–26 Mayıs 2013 tarihleri arasında, Çanakkale’den Van’a, barış otobüsü kaldıracak.

PKK’ya “Bizim Adımıza Kan Dökme ve Silah Bırak” çağrısı yapacaklarını ifade eden İlhaner, “13 Mayıs’ta Çanakkale’den yola çıkıp, 26 Mayıs’ta Van’a varmayı planlıyoruz" dedi.

Çanakkaleden yola çıkacak “Anadolu Barışı; Benim Adıma Kan Dökme ve Silah Bırak, Barış Otobüsü” 13 ilde mola verecek şekilde yoluna devam edecek, son durak olan Van’da bir basın açıklamasıyla son bulacak.

Mola verilecek iller ise sırasıyla şöyle : Edirne, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Konya, Ankara, Samsun, Sivas, Adana, Malatya, Erzurum,Van

İlhaner ayrıca cesur Çoğunluk Selam Anadolu Hareketi’nin 2013 yılı içerisinde yapmayı planladıkları eylemler hakkında da bilgi verdi.

Söz konusu eylemleri 13 madde halinde sıraladıklarını ifade eden İlhaner: bunlardan 7 tanesini açıkladı, diğer eylemleri de zamanı gelince açıklayacaklarını sözlerine ekledi.

Cesur Çoğunluk - Selam Anadolu Hareketi’nin 2013 Yılı İçerisinde Yapacağı Eylemlerden Bazıları:

1 - “Anadolu Barışı; Benim Adıma Kan Dökme ve Silah Bırak, Barış Otobüsü”, Hepimiz; Türküz,  Kürdüz,         Çerkeziz, Lazız… hepimiz Anadoluyuz… eylemi.

2 - Okuluma ve Öğretmenime Sahip Çıkıyorum anlayışı ile PKK’nın eğitim boykotuna katılmama eylemleri.

3 - İrademiz Meclis (TBMM)’dir, İrademiz KCK/PKK/İmralı Değildir Eylemleri.

4 - Demokratik Özerklik denen diktatör Baas Rejimine Karşıyız eylemleri.

5 - Anaların Yürüyüşü Eylemleri,Çocukları örgütün dağ kadrosunda olan anaların yürüyüşleri.

6 - Yakınları PKK dağ kadrosunda olanların, PKK’ya silah bıraktırmak için yapacağı eylemler.

7 - Anadolu Barışı Kurultayı’nın oluşturulması. ABK’nın, Türkiye’deki bütün toplum kesimlerinden oluşan bir yapıya kavuşturularak, barış için çalışmasının sağlanması.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları