loading
close
SON DAKİKALAR

Selülitin tedavisi bitkisel

Selülitin tedavisi bitkisel
Tarih: 12.02.2012 - 00:17
Kategori: Sağlık, Yaşam

Uzmanlar, estetik kaygıların gelişmesiyle tüm zamanların en önemli sorunu olarak gösterilen selülitin aslında o kadar da korkulacak bir durum olmadığını belirtti.

Konuyla ilgili acıklamalarda bulunan Özel İmperial Hastanesi Diyetisyeni Ayca Yılmaz, selülitin daha cok ergenlik, hamilelik ve menopoz gibi hormonların daha cok değişime uğradığı dönemlerde ortaya cıktığını söyledi.


Kişinin metabolizma hızı, dolaşım sistemi, sindirim ve boşaltma yaşadığı sorunlar, doğum kontrol hapları, dengesiz ve düzensiz beslenme, hareketsizlik ve stresin selülit oluşumunda etken olduğunu kaydeden Yılmaz “Zayıf yada şişman her kadında selülit görülebilir.


Selülit her zaman cok şişmanlık ve obezitenin sonucu olmamasına karşılık yağ dokusundaki azalma her zaman selülit dokusunda iyileşme görülmesini sağlarâ€� dedi.


Yılmaz, düzensiz beslenmenin selülit oluşumuna etki ettiğine dikkat cekerk şu önerilerde bulundu:

“Tek yönlü beslenme selülit problemini artırır. Bireysel özelliklere göre derlenmiş yeterli ve dengeli bir diyetin gerekliliği herkes tarafından bilinir. Fast food ve hazır yemeklerden uzak durunuz. Doymuş yağların kullanımı, yanlış kızartma ve pişirme yöntemleri aşırı şeker ve tuz sağlığı olumsuz etkilediği gibi selülite de yol acıyor.


Bunlar dokularda su yapar ve vücudun atıklardan temizlenmesini önler. Selülit oluşumunu artıran kahve, cikolata, sigara ve alkolden uzak durunuz. Potasyumdan zengin semizotu, roka, avokadı, patetes gibi besinler dokulardan artık maddeleri temizleyerek hücrelere besleyici maddelerin girişini cabuklaştırır.


Meyve, sebze, kepek, cavdar ürünleri ve kurubaklagiller gibi besinlerse bir yandan dokuları atık maddelerden temizler. Mutlaka bol miktarda tüketilmesi gereken tek şey sudur. Suyu selülitin baş düşmanı olarak nitelendirmek yanlış olmaz.

Su, vücudun kaybettiği esnekliğin kazanılmasında rol oynar, sarkmaları ve vücutta su toplanmasını önleyerek selülit oluşumunu engeller. Egzersiz de selülit düşmanıdır. Dengeli bir diyet, bol su, egzersiz selülit düşmanıdır ve selülit oluşumunun engellenmesini sağlar.â€�

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları