loading
close
SON DAKİKALAR

Sendikalardan 1 Mayıs açıklaması

Sendikalardan 1 Mayıs açıklaması
Tarih: 25.04.2013 - 12:51
Kategori: Sendika

DİSK, KESK ve TÜRK-İŞ 1 Mayıs'ı taksimde kutlama kararı aldı...

"Taksim'de 1 Mayıs " tartışmaları iki yıl aradan sonra geri dönecek gibi... Kanlı 1977 1 Mayıs'ından sonra kutlamalara kapatılan ve uzun yıllar gerilim konusu olduktan sonra iki yıldır yeniden görkemli 1 Mayıs kutlamalarına sahne olan Taksim Meydanı için sendikalar ısrarlı. Üç büyük konfederasyon DİSK, KESK ve Türk-İş ile Türk Tabipler Birliği, 1 Mayıs’ı Taksim Meydanı’nda kutlama kararı aldı. Bu üç federasyona, TMMOB, TEB gibi meslek oda ve kuruluşları ile çok sayıda sol parti ve grubun da katılması bekleniyor.

KESK, DİSK, Türk-İş ve Türk Tabipleri Birliği'nden oluşan "1 Mayıs Tertip Komitesi", Taksim'de basın açıklaması yaptı. Tertip komitesi adına konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Bu yıl da çağrıcı ve katılımcı örgütler olarak 1 Mayıs'ı İstanbul'da, Taksim 1 Mayıs alanında kutlayacağız. Taksim 1 Mayıs alanının, simgesel ve demokrasi mücadelesi açısından önemi bilinmektedir" dedi.


TKP ise daha önce bir açıklama yaparak bu yılki 1 Mayıs kutlamalarını Kadıköy'de yapacaklarını duyurmuştu.

İçişleri Bakanı Muammer Güler inşaat çalışmaları nedeniyle 1 Mayıs kutlamalarının bu yıl Taksim’de olmayacağını açıklamıştı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları