loading
close
SON DAKİKALAR

Sendikaların 2016 üye sayıları Resmi Gazete'de yayınlandı

Sendikaların 2016 üye sayıları Resmi Gazete'de yayınlandı
Tarih: 11.07.2016 - 11:27
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük bir açıklama ile Kamu görevlileri sendikalarının 2016 üye sayıları Resmi Gazete’de yayımlanması üzerine bir açıklama ile değerlendirdi...

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük bir açıklama ile Kamu görevlileri sendikalarının 2016 üye sayıları Resmi Gazete’de yayımlanması üzerine bir açıklama ile değerlendirdi...

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel başkanı Hasan Kütük yaptığı açıklamada; 

BİRLEŞİK KAMU İŞ BÜYÜYEN TEK GERÇEK KONFEDERASYONDUR

Kamu görevlileri sendikalarının 2016 üye sayıları Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

Sendikalaşabilir memur sayısı 2002’den bu yana yüzde 81 artmış ve 2 milyon 452 bine yükselmiştir. 2002’de sendikalaşabilir kamu çalışanlarının sadece yüzde 48’i sendikalara üye iken 2016’da bu oran yüzde 70 in üzerine çıkmıştır. Memurlar arasındaki sendikalaşma oranındaki artış ilk bakışta olumlu gibi algılansa da, veriler incelendiğinde dünya sendikacılık, sınıf ve emek mücadelesi tarihinde eşi benzeri görülmeyen bir durumun ortaya çıktığı görülecektir.

2002 yılında sadece 42 bin üyesi olan yandaş MEMUR SEN AKP’nin sendika aidatlarının devlet tarafından ödenmesi uygulamasının da etkisi ile 2016 yılına gelindiğinde 936 bin üyeye ulaşmıştır. Emek örgütünden çok, siyasal iktidarın kamusal yaşamı dizayn aracı olarak kullandığı MEMUR SEN, hormonlu bir şekilde büyümesini devam ettirmiştir. Bu durum son 14 yıldır ülkemizde yaşanan anti demokratik uygulamaların bir sonucudur. Sendika olduğu bile tartışmalı olan yapıların oluşturduğu MEMUR SEN konfederasyonunun üye sayısının 2002 den bu yana yüzde 2129 oranında arttırması baskının ve korkunun sonucudur.

Bu verilere dayanarak;

Bütün bu zor koşullara rağmen BİRLEŞİK KAMU İŞ BÜYÜYEN TEK KONFEDERASYONDUR. 2016 verilerine göre üye sayımız 65 bine ulaşmıştır. AKP iktidarında diğer konfederasyonlar kan kaybederken (Bazı yapıların oluşturduğu yandaş MEMUR SEN hariç) BİRLEŞİK KAMU İŞ büyümesini sürdürmüştür.

BİRLEŞİK KAMU İŞ KONFEDERASYONU emek, sınıf, demokrasi ve cumhuriyet kazanımları mücadelesine ATATÜRK’ün gösterdiği aydınlık yolda bıkmadan usanmadan devam etmektedir. Cumhuriyet kazanımlarını ayakta tutmak ve geliştirmek için bundan sonraki süreçte de tüm kamu çalışanlarını emek, sınıf ve demokrasi mücadelesinde yanımızda, BİRLEŞİK KAMU İŞ KONFEDERASYONU şemsiyesi altında olmaya davet ediyoruz.

Hasan KÜTÜK
Birleşik Kamu İş Konfederasyonu
Genel Başkanı

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları