loading
close
SON DAKİKALAR

''Sendikaya üye olmak Anayasal bir haktır''

''Sendikaya üye olmak Anayasal bir haktır''
Tarih: 23.01.2013 - 19:50
Kategori: Sendika

Disk Nakliye-İş Sendikası, Yurtiçi Kargo'da yaşanan işten çıkarmalarla ilgili yazılı bir açıklamada bulundu...

Disk Nakliye-İş Sendikası, Yurtiçi Kargo'da yaşanan işten çıkarmalarla ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

Yapılan açıklama şöyle;

Sendikamız Eylül ayından beri Kargo ve Lojistik işletmelerinde “İnsanca Yaşayabilecek Bir Ücret ve İnsanca Çalışma Koşulları İçin Sendikalı Ol Nakliyat-İş’e Üye Ol” kampanyası başlatmıştır. Bu çerçevede yaptığımız yoğun örgütlenme faaliyeti sonucunda Kargolarda çalışan işçiler çalışma saatlerinin uzun olmasına, ağır iş koşullarına ve düşük ücretlerine YETER ARTIK demek için Sendikamızda örgütlenmeye başladılar ve üye oldular. 

Diğer kargolarla birlikte özellikle Yurtiçi Kargo’da çalışan işçiler sendikamıza önemli sayıda üye olmuşlardır. Sendikamız İstanbul, Ankara ve Konya’da bazı Yurtiçi Kargo Acenteleri’nde yetki için gerekli çoğunluğu sağlamıştır. Çalışma Bakanlığı’na yetki için başvurular yapılmıştır.

Şu ana kadar Konya, Ankara ve İstanbul’da sendikamız üyesi 50 işçi sendikaya üye oldukları için işten çıkarılmıştır. Üyelerimize “iş daralması, performans düşüklüğü” gibi gerekçeler söylense de çıkarılma nedeni sendika üyeliğidir. İşten çıkartılan üyelerimiz Konya, Ankara ve İstanbul’da işten çıkartıldıkları işyeri önünde eylem yapmakta, beklemektedirler.

Sendikaya üye olmak Anayasal bir haktır. Yurtiçi Kargo işverenini işçilerin sendikalaşma ve örgütlenme hakkına saygılı olmaya davet ediyoruz. 

İşten atılmaları ve Yurtiçi Kargo’nun işçi-sendika düşmanlığını protesto ve teşhir etmek için yarın değişik bölgelerde Basın Açıklamaları yapılacaktır. Basın açıklamaları DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu tarafından yapılacaktır. 

Yazılı ve görsel basın temsilcilerini-emekçilerini, sendikaları ve halk örgütlerini bu haksızlığa ve hukuksuzluğa dur demek için yapılacak kitlesel basın açıklamamıza davet ediyoruz. 23.01.2013

1- Basın Açıklamasının Yapılacağı
Yer: Yurtiçi Kargo Genel Müdürlüğü Önü
Eski Büyükdere Cad. Kargo Plaza, No: 17/19 Maslak/İSTANBUL
Tarih: 24 Ocak 2013 Perşembe
Saat : 11:00

2- Basın Açıklamasının Yapılacağı
Yer: Yurtiçi Kargo Haramidere
Namık Kemal Mah. 115 Sok No: 14 Esenyurt/İstanbul
Tarih: 24 Ocak 2013 Perşembe
Saat : 14:00

3- Basın Açıklamasının Yapılacağı
Yer: Yurtiçi Kargo Kadıköy Şube Önü
Rasimpaşa Mh. Rıhtım Cad. Recaizade Sk. No:10 Kadıköy/İstanbul
Tarih : 24 Ocak 2013 Perşembe
Saat : 16:00

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları