loading
close
SON DAKİKALAR

Serdar Kuzuloğlu serbest bırakıldı

Serdar Kuzuloğlu serbest bırakıldı
Tarih: 01.11.2017 - 19:04
Kategori: Medya

Bu sabah gözaltına alınan Serdar Kuzuloğlu serbest bırakıldı.

Bu sabah gözaltına alınan Serdar Kuzuloğlu serbest bırakıldı.

Bilişim ve teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu İzmir'de yürütülen bir FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDYye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında bilişim ve teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu, İstanbul’da sabah saatlerinde Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kuzuloğlu, polisteki ifadesinden sonra savcının talimatıyla akşam saatlerinde gözaltında tutulduğu Şişli Emniyet Müdürlüğü’nden serbest bırakıldı. 

BAŞKA BİR ŞÜPHELİNİN İFADESİ ÜZERİNE...

Serdar Kuzuloğlu'nun avukatı Gökhan Ahi, konu ile ilgili Hürriyet'e yaptığı açıklamada "İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nda sürdürülen başka bir FETÖ soruşturması kapsamındaki bir şüphelinin ifadesi üzerine sabah saatlerinde gözaltına alınan M. Serdar Kuzuloğlu, konuyla ilgisinin olmadığı anlaşılınca akşam saatlerinde serbest bırakıldı" dedi. Av. Ahi, soruşturmaya ilişkin ise gizlilik kararı olduğuna işaret etti.

SERDAR KUZULOĞLUN'DAN AÇIKLAMA

Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Serdar Kuzuloğlu, kişisel web sitesi üzerinden bir açıklama yaptı ve yaşananları şöyle özetledi:

Kabaca özetleyecek olursak, bu sabah 05:00’te başlayan süreçte memleketin son kanser türü FETÖ ile olmadık, akıl almaz, hala inanamadığım bir kesişme yaşadım. Tatsız bir şaka gibi algıladığım bu olayda benim dışımda herkes ummadığım kadar ciddiydi.

Anlatmak, aktarmak için içim içimi yiyor. Ancak soruşturmada gizlilik kararı olduğu için yukarıdaki cümleden öte bir şey paylaşamıyorum. Ne mutlu ki (belki de bu tip soruşturmalar arasında tarihe geçecek bir örnek olarak) aynı gün içinde ifademi verip, haklılığımı aktarıp, serbest bırakıldım. Şu an evimde, olayın şokunu atlatmaya çalışıyorum.

Bütün bu süreçte başından sonuna dek bana son derece yardımcı, kibar ve şefkatli davranan Emniyet Teşkilatı mensuplarına saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Ve elbette en büyük teşekkürümü avukatlarım Ayşegül Özata ve Gökhan Ahi’ye iletiyorum.

Sosyal ve geleneksel medyada mesajlarıyla, haberleriyle konuyu duyuran, destek olan; tanıdığım, tanımadığım HERKESE de tek tek teşekkürler. Acı da olsa böyle vesileler gece gündüz faydalı olmak için çalışıp çabaladığım insanların varlığını hatırlatıyor. Ne güzel dostlar biriktirmişim meğer. Hiçbir şey boşa değilmiş. Bana yaşama sevinci veriyorsunuz.

Hayatımın en uzun ve en yürek sıkıştıran günlerinden biriydi. Bunu da yaşamış olduk. Sağlık olsun diyelim. Bu vesileyle bir kere hatırladım: Allah kimseyi bir dakikalığına bile özgürlüğünden mahrum bırakmasın.

İlk fırsatta daha güzel meseleler ile yeniden bir arada olacağız.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları