loading
close
SON DAKİKALAR

Sergey Lavrov Ürdün'de

Sergey Lavrov Ürdün'de
Tarih: 06.11.2012 - 19:34
Kategori: Dünya

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ürdünlü mevkidaşı Nasır Cevde ile Suriye meselesini görüşmek için Amman'da biraraya geldi...

Görüşme sonrasında basın açıklaması yapan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Esad yönetiminin değişmesini isteyenler, öncelikle Suriye'de akan kana dur demelidir" dedi.

Moskova'nın tavrının Cenevre Sözleşmesi çerçevesinde Suriye yönetimi ile muhalefetin "geçiş dönemi müzakerelerine" başlaması yönünde olduğunu belirten Lavrov, Suriye muhalefetinin önde gelen isimleriyle görüştüğünü kaydetti.

Lavrov, Suriye yönetiminden ayrılarak devrimcilerin safına geçen eski Suriye Başbakanı Riyad Hicab ile Suriye'de akan kanın ve şiddetin durdurulması için görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

BM gözlemcilerinin sayılarının artırılarak tekrar Suriye'ye gönderilmesi görüşünü savunan Lavrov, ateşkesin gözlemcilerin denetiminde olması gerektiğini vurguladı.

Lavrov, "Şiddet olaylarının durdurulmasıyla beraber tüm muhalefeti kapsayan müzakereler başlayabilir. En önemlisi muhalefet ile hükümeti siyasi çözüm konusunda ikna etmek" diye konuştu.

Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cevde de yaptığı açıklamada, Ürdün'ün, Suriye'deki şiddetin durdurulması konusunda Rusya ile görüş birliği içinde olduğunu belirterek, "Suriyelilerin yaşadıkları katliama, yıkıma bir an önce son vermeliyiz. Komşu ülke olarak Ürdün, Suriye'de yaşanan olaylardan en çok etkilenen ülkelerden biri" diye konuştu. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları