loading
close
SON DAKİKALAR

Serindağ: ''Mağdur değil, sorumlusunuz''

Serindağ: ''Mağdur değil, sorumlusunuz''
Tarih: 20.02.2014 - 19:29
Kategori: Siyaset

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, mecliste yaptığı konuşmada hükûmetin ''Kanun Hükmünde Kararnameler'' ile meclisin de, milletvekillerinin de yetkilerinin gaspedildiğini söyledi...

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, mecliste yaptığı konuşmada hükûmetin “Kanun Hükmünde Kararnameler” ile meclisin de, milletvekillerinin de yetkilerinin gaspedildiğini söyledi. Konuşmasında “Paralel Devlet” söylemiyle hükümetin bir mağduriyet yaratmaya çalıştığını da belirten Serindağ, hükümete “olsa olsa onun sorumlusu olursunuz” dedi.

Serindağ, mecliste yaptığı konuşmada şunları söyledi:

YETKİLER GASPEDİLİYOR
Kanun hükmünde kararnameler Anayasa'nın 91'inci maddesinde düzenlenmiş ve şöyle diyor; bakınız, şimdi siz bazı şeylere tepki gösteriyorsunuz da yetkilerinizin elinizden alınmasına tepki göstermiyorsunuz. Bakın, Hükûmet yetkinizi gasbediyor kanun hükmünde kararnameler yoluyla. Açın, bakın ne diyor? "Kararnameler, Resmî Gazete'de yayımlandıkları gün Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulur. Yetki kanunları ve bunlara dayanan kanun hükmünde kararnameler, Türkiye Büyük Millet Meclisi komisyonları ve Genel Kurulunda öncelikle ve ivedilikle görüşülür." Bir kanun hükmünde kararname yıllarca bekleyecekse bunun komisyonlarda ve Genel Kurulda öncelikle ve ivedilikle görüşülmesi ne anlama geliyor? Yani sizin burada yetkiniz gasbedilmiş olmuyor mu? Siz yetkilerinize sahip çıkmıyorsunuz ama diğer sözlere hemen tepki gösteriyorsunuz. Burası Türkiye Büyük Millet Meclisi, bugün varız, yarın yokuz. Onun için, Türkiye Büyük Millet Meclisinin üyeleri olarak yetkilerimize, hukukumuza bizim sahip çıkmamız lazım.

SİYASİ VE HUKUKİ KRİZ
Şimdi, her şeyi bir paralel devlete yüklüyorsunuz. Yani şimdi şu soruyu gene sayın yetkililere sorun, Hükûmet erkânına sorun: Siz, bugüne kadar beraber yürümediniz mi? Sayın Başbakan, yardımcısını Pensilvanya'ya "Emirleri var mı, yok mu Hoca Efendi'nin?" diye göndermedi mi, göndermedi mi? "Siz ne istediniz de vermedik?" demedi mi? Ondan sonra, şimdi, "paralel devlet" diyorsunuz, "in" diyorsunuz, "maşa" diyorsunuz, "örgüt" diyorsunuz ve bugüne kadarki sorumluluğunuzu beraber hareket ettiğiniz bir harekete yüklüyorsunuz. Bu şekilde ülkeyi bir siyasi ve hukuki kriz içerisine sokuyorsunuz.
Kendi sorumluluğunuzu kendi icat ettiğiniz, aslında hukuk literatüründe pek de olmayan, pek değil, hiç olmayan paralel devlete yüklüyorsunuz. Nedir bu paralel devlet? F tipi, paralel devlet; hepsi sizin eserinizdir. Siz onun mağduru olamazsınız. Olsa olsa onun sorumlusu olursunuz.

İL BAŞKANINIZ SÖYLEMİŞTİ
Şimdi, biliyorsunuz, İstanbul İl Başkanınız geçenlerde, geçen yıl bir şey açıkladı, dedi ki: "Tasfiye dönemi bitti, inşa dönemi başlıyor. İnşa döneminde bizimle paydaş olanların bir bölümü artık bizimle paydaş olmayabilir, bizim karşımızda yer alabilirler."
Gerçi, o, liberalleri kastetti, isim olarak da verdi ama sadece liberallerin ismini verdi, diğerlerini de kastetti tabii. Önce onlarla yollarınızı ayırdınız. Şimdi de "paralel devlet" diye bir mefhum icat ettiniz, tüm sorumlulukları ona yüklüyorsunuz. Keşke, varsa öyle bir paralel devlet gereğini yapın ama siz bu paralel devlet söyleminizi 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının üstünü kapatmak için kullanıyorsunuz. Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri olarak sizin buna karşı çıkmanız lazım diyorum.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları