loading
close
SON DAKİKALAR

Serter, İHH’nin okullarda topladığı paraları Meclis gündemine taşıdı

Serter, İHH’nin okullarda topladığı paraları Meclis gündemine taşıdı
Tarih: 24.01.2014 - 17:52
Kategori: Siyaset

İstanbul Milletvekili Serter, İHH’nin okullarda topladığı paraları Meclis gündemine taşıdı...

İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

İstanbul Milletvekili Serter, İnsani Yardım Vakfının okullarda topladığı paralarla ilgili hazırladığı önergesinde şu ifade ve sorulara yer verdi:

“Milli Eğitim Bakanlığı, İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) organize ettiği, “Her sınıfın bir yetim kardeşi var” sloganını taşıyan etkinlikle, bu vakfın okullarda resmi olarak faaliyet göstermesine onay vermiş bulunmaktadır. Bu kampanyaya katılacak olan sınıflar aylık 90 TL’yi 12 ay boyunca ödemeyi taahhüt etmek zorunda kalmışlardır. Her sınıfa birer kumbara konulmuş, öğrencilerin beslenme amacı ile ailelerinden aldıkları harçlıklarını, bu kumbaralara atmaları istenmiştir.

Okul Aile Birlikleri üzerinden para toplayan okul yöneticilerine soruşturma açılırken, her sınıf zorunlu olarak aylık 90 TL toplamak zorunda bırakılmıştır. Ekonomik yetersizlikler ve diğer nedenlerle kampanyaya destek vermeyen veli ve öğrencilerin fişlenme ihtimali yüksektir. Aynı zamanda uygulama pedagojik olarak sakıncalıdır.

İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) etkinlikleri, uluslararası terör örgütlerine yardım ettiği iddiası nedeniyle, bazı Avrupa ülkelerinde yasaklanmış ve soruşturma açılmıştır.

Bu bilgiler doğrultusunda;

1- “Her sınıfın bir yetim kardeşi var” projesi kaç okulda, kaç sınıfta uygulamaya konulmuştur?

2- “Her sınıfın bir yetim kardeşi var” projesi ile kaç TL para toplanmıştır? Toplanan paralarla kimlere yardım yapılmıştır?

3- Milli Eğitim Bakanlığı İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile protokol imzalamadan önce projenin olası etkileri ile ilgili hangi birimlerden görüş almıştır?

4- Projenin yasal dayanağı var mıdır?

5- Adı uluslararası terör örgütleri ile anılan bir vakfın okullarımızda faaliyet göstermesi doğru mudur?

6- Ülkemizde ekonomik yetersizlik vb. nedenlerle eğitim hakkını kullanamayan 845.407 öğrenci varken başka ülkelere yardım yapmak doğru mudur?

7- Milli Eğitim Bakanlığı, İnsani Yardım Vakfı dışında, hangi kuruluşlar aracılığı ile okullarda para toplamaktadır?”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları