loading
close
SON DAKİKALAR

Sevimli dostları sokağa bırakıyorlar

Sevimli dostları sokağa bırakıyorlar
Tarih: 06.06.2013 - 18:25
Kategori: Yerel

Aliağa Belediyesi, son günlerde çevre il ve ilçelerden gelen binek aracı ve kamyonetlerle Aliağa'ya sokak hayvanlarının bırakıldığını belirleyerek vatandaşları uyardı...

Aliağa Belediyesi, son günlerde çevre il ve ilçelerden gelen binek aracı ve kamyonetlerle Aliağa'ya sokak hayvanlarının bırakıldığını belirleyerek vatandaşları uyardı. Belediyeden yapılan açıklamada, küpeli ya da küpesiz sokak hayvanlarını bırakanların görülmesi halinde 155 Polis, 156 jandarma ve 153 Zabıta telefonlarına bilgi verilmesi istendi.

ALİAĞA'YA SOKAK HAYVANLARI BIRAKILIYOR

Aliağalılar son dönemde çevre il ve ilçelerden belirli aralıklarla binek aracı ve kamyonetle, küpeli küpesiz sokak köpeklerinin Aliağa sınırları içinde cadde ve sokaklara bırakılmasından şikayetçi. Aliağa Belediyesi zabıta ekipleri, çevre il ve ilçelerden getirilerek Aliağa caddelerine bırakılan sokak hayvanları ile ilgili ihbarda bulunmaları konusunda vatandaşı uyarıyor.

SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTASYON MERKEZİNE GÖTÜRÜLÜYOR

Aliağa Belediyesi Veterinerlik İşleri tarafından Aliağa sınırları içinden toplanan köpekler yakalanıp Aliağa Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezindeki müşahede yerlerinde kısırlaştırılıp küpelendikten sonra tekrar geri bırakılıyor.

BAŞKAN OĞUZ: "SEVİMLİ DOSTLARI SOKAĞA TERKETMEYELİM"

"Sevimli Dostlarımızı sokağa terketmeyelim" diyen Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, "Son dönemde köpeklerin Aliağa'ya, köyler ve ormanlık alanlara bırakıldığı ile ilgili bilgiler alıyoruz. Bu sıcaklarda bu hayvanları ölüme terketmeye kimsenin hakkı yok. Bu kanunlar gereği de suçtur. Vatandaşlarımızın böyle bir şey gördüklerinde Polis, zabıta ve jandarmaya haber vermesini rica ediyorum" dedi.

PARKLARA OTOMATİK SU KAPLARI GELİYOR

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, sıcak yaz günlerinde sokak hayvanları için evlerin önüne su kapları konmasını da isteyerek "Yaşadığımız dünyada yalnız değiliz. Bu sıcaklarda bir kap su, bir kap yemek, sokak hayvanları için yaşamla eşdeğer. Evlerimizin önüne, balkonlarımıza bir kap su koyarak tüm canlılara can verebiliriz. Belediye olarak önümüzdeki günlerde parklarımıza otomatik su kapları koyacağız. su hattına bağlı olarak kendi kendine suyu sağlayan su kaplarıyla sokak hayvanlarımız ve diğer canlılar da can bulacak.” dedi. 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları