loading
close
SON DAKİKALAR

Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sordu

Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sordu
Tarih: 17.07.2013 - 17:53
Kategori: Siyaset

“Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi ile otel arasındaki yolun, sizin çalışma ofisinizin emniyeti için araç trafiğine kapatıldığı bu alanın da Sahangri-La Hotels'e devredileceği doğru mudur?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin TANRIKULU’un Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle;

“1-İstanbul Beşiktaş'ta inşa edilen Shangri-La Hotel'inin aynı zamanda Beşiktaş'ta bulunan Şehir Hatlarına ait olan Barbaros Hayrettin Paşa iskelesini satın aldığı doğru mudur?

2-Beşiktaş-Kadıköy ile boğaz seferlerinin halen yapılmakta olduğu Barbaros Hayretttin Paşa İskelesi'nin kamu kullanımına kapatılacağı ve sadece otel ulaşımı için kullanacağı doğru mudur?

3-Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi ile otel arasındaki yolun, sizin çalışma ofisinizin emniyeti için araç trafiğine kapatıldığı bu alanın da Sahangri-La Hotels'e devredileceği doğru mudur?

4-Barbaros Hayrettin Paşa iskelesi satışı için bir ihale düzenlenmiş midir? Düzenlenmiş ise ne zaman düzenlenmiştir?

5-Shangri-La Hotel Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi'ni satın almak için ne kadar ödemiştir?

6-Satışla ilgili olarak Kamu İhale Kanunu hükümleri uygulanmış mıdır?

7-Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi değer tespiti için bilirkişi raporları düzenlenmiş midir?

8-Kamu Ulaşımı için hizmet sunmakta olan Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi hangi gerekçe ve amaçla Shangri-La Hotel'e satılmıştır?

9-Tarihi ve kamusal bir alanın kentlilerin ortak kullanımından alınıp, özel bir mülkiyete devrinin amacı nedir?

10-Yıllarca yurttaşlarımız tarafından kullanılan bir caddenin salt 'güvenlik' gerekçesi le kullanıma kapatılması 'kentli hakları' ile bağdaşır yanı bulunmakta mıdır?

11-Yaya ulaşımına kapatılmadan güvenliğin başka yollarla çözülmesi imkanı yok mudur?

12-Beşiktaş-Kadıköy arasında süregelen Kamu Ulaşım Hizmetinin aksamaması ve vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için yeni bir iskele inşa edilecek midir?”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları