loading
close
SON DAKİKALAR

Şiddet mağduru kadınlar için proje uluslararası ödül getirdi

Şiddet mağduru kadınlar için proje uluslararası ödül getirdi
Tarih: 17.04.2013 - 13:39
Kategori: Kadın

Riga’da düzenlenen ‘International Student Company Festival’deki yarışmaya 10 ülkeden 77 öğrenci şirketi ve 450 öğrenci katıldı.

İzmir Amerikan Koleji kurduğu ‘SHERO’ adlı şirketle, KAMER’deki (Kadın Dayanışma Merkezi) kadınlar tarafından geri dönüşümlü malzemeden üretilen ürünlerin tanıtım ve satışını yaptı. Kar amacı gütmeyen şirket projesinde, şiddete maruz kalmış bir kadın ve onun kendi yolunu çizme sürecini anlatan sunumlarıyla da dikkat çeken SHERO, Riga’dan ‘Sosyal Sorumluluk Ödülü’ ile döndü.

Özel İzmir Amerikan Koleji Genç Başarı Kulübü, 9-12 Nisan tarihleri arasında, Junıor Achıevement Young Enterprise Latvia tarafından Riga’da düzenlenen ‘International Student Company Festival’deki yarışmaya, iki ayrı şirket projesi olan SATISFACTORY COMPANY ve SHERO COMPANY ile katıldı. 10 ülkeden 77 öğrenci şirketinin ve 450 öğrencinin katıldığı organizasyon için Riga Plaza’da standlar kuruldu. Jüri’nin 6 farklı kategoride yaptığı değerlendirme sonucu, iki şirket projesiyle yarışmaya katılan İzmir Amerikan Koleji, SHERO COMPANY adlı şirket çalışmasıyla ‘Sosyal Sorumluluk Ödülü’ aldı.

Tüm gelir KAMER’e aktarıldı

SHERO COMPANY, kendisi de İzmir Amerikan Koleji mezunu olan ve KAMER’de çalışan Ayşe Nur Gedik’le birlikte, şiddete maruz kalan kadınları koruma ve onlara yeni bir hayat yolu çizmeyi amaçlayan KAMER’in ürünlerini satmak üzerine çalışma yaptı. “Kadın Kahraman”, “Shero” logosuyla açılan şirkette, şiddete maruz kalmış ve Kamer bünyesinde çalışma yapan kadınlarının el işi ve atık malzemeden yaptıkları cüzdan, şal, çanta vb. ürünler satıldı. Jüriye yapılan sunum sırasında şiddete maruz kalmış bir kadın ve onun kendi yolunu çizim sürecini canlandıran grup üyeleri, daha sonra Kamer Vakfı’nın önemini, neden Shero’nun kurulduğunu ve hiç kar güdülmeden yapılan satışın amacını da açıkladı. Ürünlerin atık maddelerin geri dönüşümüyle üretilmesi jürinin ayrıca beğenisini topladı. Ürünlerin satışından elde edilen tüm gelir KAMER Vakfı’na aktarıldı. Satisfactory şirketi ise, yine aynı okul mezunu olan Osman Özcanlı ‘nın lisanslı ürünü OZPACK‘in satışını yaptı.

Genç Başarı Kulübü , İzmir Amerikan Koleji’nde, 1998 yılından beri çalışıyor. Ekonomi bilgileri alan öğrenciler, şirket nasıl kurulur, departmanları nedir, hisse senedi, satış , pazarlama teknikleri, kar ,zarar, gerçek yaşamdan uygulamalar, fabrika ziyaretleri , asansör yarışmaları , İnovasyon Kampları ile faaliyet gösteriyorlar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları