loading
close
SON DAKİKALAR

''Sığınmacıların bundan sonra ki akıbiyeti ne olacak?''

''Sığınmacıların bundan sonra ki akıbiyeti ne olacak?''
Tarih: 02.10.2012 - 11:43
Kategori: Siyaset

CHP'li Dilek Akagül Yılmaz, mültecilerle ilgili bir soru önergesi verdi...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanıtlaması istemiyle mültecilerle ilgili soru önergesi verdi.

Yılmaz, Birleşmiş Milletler verilerine göre ülkemizde şu anda 5831 Afganlı, 6348 İranlı, 12000 civarında Iraklı ve 65 farklı ülkeden olmak üzere toplamda 28791 mülteci başvurusunda bulunmuş sığınmacı bulunmaktadır. Bu sığınmacılar ülkenin 51 iline gönderilmektedir. Türkiye’nin, Cenevre Sözleşmesi’ne mültecilerle ilgili olarak sadece Avrupa’dan gelen sığınmacıları kabul edeceğine dair coğrafi çekince şartı koymuş olduğu göz önüne alındığını ifade ederek aşağıdaki sorularu sordu.

1 – Bu sığınmacıların statüleri ve bundan sonraki akıbetleri ne olacaktır?

2- Bu sığınmacıların yerleştirildiği illerimizde , sığınmacıların barınma, gıda, sağlık ve güvenlik sorunu nasıl ve hangi kurumlarımız tarafından karşılanacaktır?

3- Yasa dışı olarak Türkiye’ye girmiş olan sığınmacıların sayısı kaçtır? Bu yasa dışı sığınmacı girişlerini engellemeyi nasıl düşünüyorsunuz?

4-Uşak’ta bulunan ve sayıları yaklaşık 400 civarında olan sığınmacıları, depreme dayanıksızdır raporu olan binalarda tutmakla, Türkiye’nin imajını ve sığınmacıların can güvenliğini tehlikeye atmış olmuyor musunuz?

5-Sığınmacıların gıda, barınma ve sağlık sorunlarının çözülememesi nedeniyle suça itilmelerinin kaçınılmaz olacağından vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini nasıl korumayı planlıyorsunuz?


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları