loading
close
SON DAKİKALAR

Silaha dönüş sinyali

Silaha dönüş sinyali
Tarih: 11.10.2013 - 11:51
Kategori: Siyaset

Terör örgütü PKK’nin yürütme konseyi KCK, dün yayımladığı deklarasyonla çözüm sürecinde hükümetin tutumunu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı paketi sert dille eleştirdi...

Deklarasyonda yeni bir mücadele dönemi başlatıldığı belirtilerek sürecin devam edip etmeyeceğinin AKP’nin atacağı adımlara bağlı olduğu vurgulandı. Kürt sorununun çözümü için başlatılan süreçte, Abdullah Öcalan’ın 21 Mart’taki mesajının ardından çatışmasızlık ve geri çekilme sürecinin başlatıldığı, PKK’nin elindeki asker ve kamu görevlilerinin bırakılarak süreçte üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdiği ancak AKP hükümetinin sorunun çözümüne yönelik hiçbir somut adım atmadığı belirtildi. Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı pakette Kürt sözcüğünün bile yer almadığına dikkat çekilerek “Açıklanan paket başta Kürtler olmak üzere demokrasi güçlerinde hayal kırıklığı yaratmıştır. Paket çözüm için değil oyalama için hazırlanmıştır. Türk devleti, hiçbir adım atmayarak süreci tıkatmıştır” denildi. Kürt kimliğinin anayasal güvence altına alınmadan, Kürtlere demokratik özerklik hakkı tanınmadan ve anadilinde eğitim hakkı verilmeden sorunun çözülemeyeceği belirtilerek şöyle denildi:

“Kürt özgürlük hareketi olarak demokratik siyasi çözümden yanayız. Özgür ve demokratik yaşam hakkının tanınmadığı bir ortamda Kürtlerin özgür ve demokratik yaşamlarını kendi irade ve güçleriyle gerçekleştirmeleri meşru bir haktır. Bu çerçevede çokboyutlu bir yeni mücadele dönemi başlatılacaktır. Çatışmasızlığın nasıl sürüp sürmeyeceği,hareket olarak hangi yol ve yöntemi tercih edeceğimiz AKP hükümeti ve Türk devletinin önümüzdeki günlerdeki tutumuna bağlı olacaktır. Demokrasi güçlerini ve tüm halkımızı Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümü doğrultusunda kendisini daha örgütlü kılmaya ve mücadeleyi çokboyutlu geliştirmeye çağırıyoruz.”

Mahmut Oral / Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları