loading
close
SON DAKİKALAR

'Silahlar Amerikalıların kontrolünde muhaliflere teslim edildi'

'Silahlar Amerikalıların kontrolünde muhaliflere teslim edildi'
Tarih: 15.01.2013 - 16:30
Kategori: Dünya

Afganistan'ın silah kaçakçılarından Habibullah Kandihari, Amerika'nın kontrolünde muhaliflere nasıl silah taşındığını anlattı...

Fars Haber Ajansı'na konuşan Afganistan'ın silah kaçakçılarından Habibullah Kandihari, muhaliflere teslim edilmek üzere Katar'ın kargo uçaklarının Afganistan üzerinden Suriye'ye silah taşıdığını açıkladı.

Bir süre Amerika tarafından Afganistan'da silah alımı ile uğraştığı belirtilen Kandihari FHA muhabirine verdiği röportajda, silahların Suriye'deki muhaliflere nasıl ulaştırıldığını anlattı.

Yedi silah kaçakçısı ile birlikte Amerika tarafından bu iş için görevlendirildiklerini anlatan Kandihari, 2010 yılında 6 ay içinde her türlü hafif ve ağır silahı Afgan halkından satın aldıklarını belirtti.

Kandihari, daha sonra bu silahları Afganistan'ın ikinci büyük şehri Kandahar'da bulunan hava limanında Amerikalı askerlere teslim ettiklerini ancak bu silahların niçin toplandığını bilmediklerini kaydetti.

Kandihari sonrasında Amerikalı askerlerin kontrolünde olan bu silahların Katar'ın kargo uçakları ile Ürdün'e götürüldüğünü ve oradan da Suriye'de muhaliflere verildiğini öğrendiklerini anlattı.

Kandihari'nin bu anlattıkları, muhaliflere askeri yardımda bulunduğunu reddeden Obama yönetiminin, Suriye'deki krizde en başından beri rol aldığını bir kez daha gözler önüne serdi.

SolHaber

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları