loading
close
SON DAKİKALAR

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Osman Kavala bu defa da 'casusluktan' tutuklandı, avukatı tepki gösterdi: Ben sizin adınıza utanıyorum

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Osman Kavala bu defa da 'casusluktan' tutuklandı, avukatı tepki gösterdi: Ben sizin adınıza utanıyorum
Tarih: 10.03.2020 - 09:40
Kategori: Gündem

Gezi Davası'ndan beraat eden Osman Kavala, tahliye edileceği sırada 15 Temmuz soruşturması gerekçesiyle tahliye edilmemişti. Kavala bu defa da casusuluk suçlamasıyla tutuklandı.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Osman Kavala hakkında bu kez de "siyasal veya askeri casusluk" suçlamasıyla yeni bir soruşturma açılarak tutuklama kararı verildi.

Kavala, “darbecilik” suçlaması yöneltilerek, 1 Kasım 2017’de tutuklanıp 11 Ekim 2019’da re’sen tahliye edildiği dosyada yeni delil bulunduğu gerekçesiyle yeniden tutuklandı.

Osman Kavala'nın avukatı İlkan Koyuncu, karara tepki gösterdi. Koyuncu, "Devlet kendine başka bir meşgale bulsun" başlığıyla yaptığı açıklamada, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin vermiş olduğu hak ihlali kararı ve Yargı Reformu’nun getirdiği ‘soruşturma aşamasında tutukluluk süresi iki seneyi aşamaz’ hükmü uygulanmaz” diyecekler. Ben sizin yerinize utanıyorum" dedi.

Koyuncu'nun açıklaması şöyle:

"Osman Kavala, 2017/96115 sayılı soruşturma kapsamında, 1 Kasım 2017 tarihinde TCK’nin 309. ve 312. maddelerinden tutuklandı.

Osman Kavala, 2017/96115 sayılı soruşturma kapsamında, 11 Ekim 2019 tarihinde TCK’nin 309. maddesinden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen tahliye edildi.

Osman Kavala, 2017/96115 sayılı soruşturma kapsamında 19 Şubat 2020 tarihinde TCK’nin 309. maddesinden tutuklandı.

Osman Kavala, 2017/96115 sayılı soruşturma kapsamında 9 Mart 2020 tarihinde TCK’nin 328. maddesinden tutuklandı.

İlk tutuklanma sürecinde; emniyet gözaltına aldı, ifade aldı, savcılığa sevk etti, savcılık ifade almadan tutuklamaya sevk etti, Osman Kavala Sulh Ceza Hakimliği huzurunda tutuklandı.

İkinci tutuklanma sürecinde; emniyet gözaltına aldı, ifade almadan savcılığa sevk etti, savcılık ifade almadan tutuklamaya sevk etti, Osman Kavala Sulh Ceza Hakimliği huzurunda tutuklandı.

Üçüncü tutuklanma sürecinde; emniyet ifade almadı, savcılık ifade almadı, Sulh Ceza Hakimliği huzura almadı, yine tutuklandı.

Osman Kavala, aynı soruşturma dosyasında üç kez tutuklandı, bir kez tahliye oldu.

Ve şimdi  “Osman Kavala başka bir suçtan tutuklandı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin vermiş olduğu hak ihlali kararı ve Yargı Reformu’nun getirdiği ‘soruşturma aşamasında tutukluluk süresi iki seneyi aşamaz’ hükmü uygulanmaz” diyecekler. Ben sizin yerinize utanıyorum."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları