loading
close
SON DAKİKALAR

Silivri'de Cumhuriyet çoşkusu

Silivri'de Cumhuriyet çoşkusu
Tarih: 30.10.2012 - 16:38
Kategori: Yerel

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın tertiplediği Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına binlerce Silivrili katıldı...

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın tertiplediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına binlerce Silivrili katılarak bayramına ve bayrağına sahip çıktığını biz kez daha gösterdi.

Cumhuriyetin 89. Kuruluş yıldönümü Silivri’de coşkulu bir programla kutlandı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından gerçekleştirilen kutlamalar kapsamında binlerce Silivrili bayraklarla sokaklara çıktı. 29 Ekim akşamı Silivri Sahili Piramit Kafe önünde oluşturulan alanda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Cumhuriyet Kokteyli ile başlayan program, Raten Senfonik Orkestrası’nın konseri ile devam etti.

CUMHURİYET ŞARKILARIYLA DANS ETTİLER

Silivrililer Raten Senfonik Orkestrası’nın çaldığı Cumhuriyet şarkıları ve dünya klasiklerine dans ederek eşlik ettiler. Silivri Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bayraklandırma çalışmalarıyla tüm sahil ve Silivri kırmızı beyaz bir görünüme kavuşturuldu. 



DEV BAYRAKLA ATATÜRK’E YÜRÜYÜŞ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile beraberinde bulunan CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri ile İl Genel Meclis Üyeleri, Silivri Belediye Başkan Yardımcıları, Başkan Koordinatörleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve coşkulu kalabalık, Piramit Kafe önünden Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. 

Hep bir ağızdan marşların söylendiği yürüyüşe Silivri Belediye Bandosu eşlik etti. Dev bayrağın açılmasıyla büyük bir coşkunun yaşandığı Silivri’de genç, yaşlı, çocuk herkes cumhuriyet coşkusunu meydanlarda yaşadı. Kutlamalarda Silivri Belediyesi tarafından binlerce bayrak dağıtıldı.

IŞIKLAR; “CUMHURİYET AYDINLIK GELECEĞİN PROJESİDİR”

Coşkulu kalabalıkla birlikte Atatürk Anıtı önüne yürüyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Cumhuriyet; çağdaşlaşmanın, aydınlanmanın, demokrasinin, aydınlık bir geleceğin, hakkın, hukukun, adaletin, özgürlüğün ve insanca yaşamanın bir projesi. 

89 yıldır var olan ve sonsuza dek var olacak bu çağdaşlaşma projesini sonsuza dek yaşatacağız. Aydınlıklar içerisinde büyük bir coşkuyla, umutla, sevgiyle Atatürk’e yürümeye devam edeceğiz. Hepinizin aydınlık, çağdaş ve modern yarınlar özlemlerinizi gönülden paylaşıyorum. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Silivri’mize Türkiye’mize hayırlı olsun. Bu coşkuyu ve sevgiyi sonsuza dek sürdürmenizi diliyor, burada bu coşkuya katılanları gönülden kutluyorum.”



KUTLAMALAR HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİYLE SON BULDU

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi ile Silivri Ahenk Sanat Kulübü’nün halk oyunları gösterileriyle devam eden kutlamaların sonunda da havai fişek gösteri gerçekleştirildi. Dakikalarca süren gösteriler büyük bir görsel şölen yaşatırken, kutlamalar hep bir ağızdan söylenen 10. Yıl marşıyla sona erdi. Kutlamalara katılan Silivrililer, yaşattığı bu coşku için Başkan Işıklar’a teşekkür ettiler. 


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları