loading
close
SON DAKİKALAR

Silivri'de gaz ve cop

Silivri'de gaz ve cop
Tarih: 08.04.2013 - 12:15
Kategori: Gündem

Silivri zindanlarının önünde adalet ve hukuk isteyen binlerce yurttaş, tutuklu bulunan yurtseverlere destek olmak için geldi...

Ergenekon davasında savcının mütalaasının ardından bugün görülecek olan duruşma için Silivri'ye yurdun dört bir yanından siyasi parti, sanatçı, sivil toplum örgütleri ve on binlerce kişi akın ediyor.

Yılmadılar, barikatları aştılar

Yüzlerce otobüs ve binlerce kişinin Silivri Cezaevi'ne gelecek olması Jandarma'yı da alarma geçirdi. TEM ve D-100 Bağlantı Yolu'ndan Silivri Cezaevi'ne giriş bariyerlerle kapatıldı. Otobüslerin cezaevi yoluna girmesine izin verilmezken, bariyerler cezaevine yaklaştıkça kademeli olarak arttırıldı.

Araçlarını TEM Otoyolu'ndaki güvenlik şeridine çeken grup üyeleri yaklaşık 2 kilometrelik yolu yürüyerek cezaevine ulaşıyor. Yağmura ve soğuğa aldırış etmeden yürüyen grup üyelerinden bazılarının battaniyelere sarınarak yürüdü. Mahkeme salonunun nizamiye kapısında robokop kıyafetli askerler bulunuyor.

Yurttaşlara sert müdahale

Kalabalığın sayısı her geçen dakika artıyor. Duruşma salonuna yaklaşmak isteyen kalabalığa polis ve jandarma oldukça sert müdahalede bulunuyor. Yurttaşların üstüne tazyikli su, cop ve biber gazıyla müdahale başladı. Güvenlik güçlerinin çok sert uygulamasıyla karşılaşan binler barikatları yıktı.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu yerleşkesindeki mahkeme salonunda görülecek davaya başta İstanbul, Ankara, İzmir, Zonguldak, Antalya, Muğla, Balıkesir, Çanakkale, Edirne olmak üzere yurdun çeşitli yerlerinden CHP, İP, ADD, TGB, Vardiya Bizde Platformu, Halkın Sanatçıları Birliği ve Sanatçılar Girişimi, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Barolar ve Cumhuriyet Kadınları Derneği ve yurttaşlardan oluşan yüzü aşkın siyasi parti ve sivil toplum örgütü Silivri'de hazır buluuyor.

Duruşmayı izlemek için gelen milletvekilleri arasında Umut Oran, Kamer Genç, Muharrem İnce'de bulunuyor.

Duruşmayı Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala da takip ediyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları