loading
close
SON DAKİKALAR

Silivri'de kritik gün

Silivri'de kritik gün
Tarih: 11.04.2013 - 11:48
Kategori: Gündem

8 Nisan’da yüzbine yakın yurttaşın katıldığı Silivri’deki Ergenekon duruşması mahkeme tarafından bugüne ertelenmişti...

İSTANBUL - 8 Nisan’da yüzbine yakın yurttaşın katıldığı Silivri’deki Ergenekon duruşması mahkeme tarafından bugüne ertelenmişti. Duruşmada avukatlar ve CHP milletvekilleriyle heyet arasında sık sık tartışma yaşanmış, dışarıda da onbinlerce insana polis ve jandarma tarafından su ve biber gazı sıkılmıştı.

‘ARTIK ÖRGÜTÜM VAR’

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partisine mensup bir grup milletvekiliyle Meclis’te düzenlediği basın toplantısında bugün görülecek mahkemeye katılacaklarını açıkladı. İnce, basın toplantısına başlamadan önce, “49 yaşındayım. Allah razı olsun Bülent Arınç’tan, benim de bir örgütüm oldu artık. Dikili ağacım vardı, artık bir örgütüm de var” dedi. Silivri’ye 45 milletvekili gittiklerini hatırlatan İnce, “Orada hukuk yok. Adalet yok. Silivri’de devlet içinde devlet var aslında Başbakan’ın deyimiyle. Salonun sağ tarafında avukatlar oturuyor. Sol tarafı boş tutuluyor. Giriş kısmında milletvekili arkadaşlarımızla, basın mensuplarıyla birlikte sıkış tepiş duruyoruz. Keyfi bir davranış sergiliyor mahkeme heyeti” dedi.

“SİLİVRİ’DEYİZ”

Silivri’de yaşananlara işaret eden İnce, şöyle devam etti: “Silivri’de olaylar oluyor. O saatte Bakanlar Kurulu toplantı halinde. Bir iki saat içinde Bülent Arınç dışarıya çıkıyor, tutanağı okuyor, bu ne hız? Yazıklar olsun size. Demek ki sana tutanak anında geliyor. Yarın yine Silivri’deyiz."

’AÇIK TALİMAT VERİLDİ’

Başbakan’ın açık açık yargıya talimat verdiğini iddia eden İnce, “Bülent Arınç yargıya talimat verdi. Sadullah Ergin yargıya talimat verdi. Yargı gereğini yapacaktır, bize de ne düşüyorsa ondan sonra biz de gereğini yapacağız diyor Başbakan” değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan’ın CHP’yi “Silivri’ye tünel kazmakla” suçladığını ifade eden Muharrem İnce, “Meğer Başbakan İmralı’ya Marmaray, Kandil’e kırmızı hat döşemiş. Başbakan’a bir sorum olacak. CHP’li milletvekillerini yargıyı tehdit etmekle, yargının görevini engellemekle suçluyor. Biz böyle bir şey yapmadık” dedi.

1989 SEÇİMLERİ HATIRLATMASI

Muharrem İnce Erdoğan’a şu soruyu yöneltti: “Başbakan’a sorum şu; Sen hiç yargıyı tehdit ettin mi? 1989 seçimlerinde Beyoğlu Belediye Başkan adayı olduğun zaman seçimi kaybettiğin gece seçim hakimine ‘seni süründüreceğim’ dedin mi? Bu sözlerden dolayı ceza aldın mı? Sen kimsin de CHP’ye bizlere yargıya saygıdan söz ediyorsun. Bunu bu ülkede konuşacak en son kişi sensin. Bu ülkede yargıya saygıyı konuşamayacak bir kişi varsa o da Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

ATATÜRK ÖRNEĞİ VERDİ

“Cumhuriyeti kuranların dokunulmazlığa ihtiyacı yoktu” diyen İnce, şöyle devam etti: “Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas Kongresi’nde, Erzurum Kongresi’nde dokunulmazlığı yoktu hatta o üniformayı da üzerinden çıkarmıştı. Cumhuriyeti kuranların nasıl dokunulmazlığa ihtiyacı yoksa Cumhuriyeti koruyanların da dokunulmazlığa ihtiyacı yoktur. ”

‘DAMAT FERİT... WILSON...’

Başbakan’ı sert bir dille eleştiren İnce, “Biz kimsenin emir eri değiliz. Mustafa Kemal Atatürk o kongreleri düzenlerken, o Kurtuluş Savaşı’nı milli mücadeleyi örgütlerken kimseden korkusu yoksa bizim de kimseden korkumuz yok. Sen Damat Feritlerin, Wilson prensiplerini savunanların Vahdettin’in onun ilkelerine bağlı olanların torunu olabilirsin, biz Kuvayi Milliyecilerin torunuyuz” dedi.

Yurt Gazetesi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları