loading
close
SON DAKİKALAR

Sinan Oğan ikinci tur kararını açıkladı: Erdoğan'ı destekleyeceğim

Sinan Oğan ikinci tur kararını açıkladı: Erdoğan'ı destekleyeceğim
Tarih: 22.05.2023 - 17:35
Kategori: Siyaset

ATA İttifakı adayı olarak çıkan Sinan Oğan; "Atatürkçü ve Milliyetçi ilkelerimiz çerçevesinde hiçbir kişisel beklenti içerisinde olmadan aldığımız bu kararın Yüce Türk Milletine ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda yüzde 5,2 oy alarak elenen ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan ikinci tur seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı. ATA İttifakı bileşenleri Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı.

ATA İttifakı Bileşenleri ve destekleyenler'den tepki alan Sinan Oğan partisiz olarak Erdoğan'a destek veriyor.

Sinan Oğan, “Herhangi bir pazarlık, angajman, taahhüt belirtmeksizin, herhangi bir talepte bulunmaksızın; ilkelerimizi, savunduğumuz değerleri, kırmızı çizgilerimizi ifade ettik. Bu müzakere ve istişareler ve tabandan gelen mesajlar sonucunda ikinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimi beyan ediyorum. Bize ilk turda oy veren seçmenlerimizi de ikinci turda sayın Erdoğan’ı desteklemeğe davet ediyorum” dedi.

Sinan Oğan Ankara'da düzenlediği basın açıklamasında şunları söyledi;

"Hepimizin bildiği üzere 14 Mayısta yapılan seçim öngördüğümüz üzere ikinci tura kalmıştır. 5.2 oy alarak seçim üzerinde etkili bir rol aldık. Ata ittifakların bileşenlerine, parti yöneticilerine, seçmen tabanına teşekkür ederim. Bizi en zor zamanımızda yalnız bırakmayan yol arkadaşlarıma, Sinan Oğan gönüllülerine çok teşekkür ediyorum. Bizimle farklı görüşte olmasına rağmen bize inanan güvenen tüm vatandaşlarıma sevgi saygı ve teşekkürlerimi iletiyorum.

Afişleri, pankartları, broşürleri, halkımız internet sitemizden indirilerek ev, işyeri, araç, cadde ve sokaklarında astılar. Özellikle gençlerimiz sevgi seli olup aktılar. Hepsine teşekkürü borç biliyorum.

"Beklediğimiz oy oranı yüzde 9-16 bandındaydı"

"Maalesef bazı kesimler oy oranımızı şaşırarak izliyor. Oysa görmezden geldikleri ciddiye almadıkları durum şuydu: Biz 3 yıldır seçime hazırlanıyorduk, seçmeni küçümseyen onları tesadüfi oyları olarak gören bize değil başka adreslere yazmaya çalışanlara dikkatle takip etmelerini öneriyoruz. Güç birliği bu başarıyı getirmiştir. Normal şartlarda bizim almayı beklediğimiz oy oranı yüzde 9-16 bandındaydı. Bir dip dalganın geldiğini, tüm anketlerin yanılacağını, seçimin sürprizini bizim yapacağını ifade ettik

Oysa şimdi dediğimiz noktadayız. Çekilme durumumuzda seçimin ilk turda biteceği gerçeğini sanırım herkes görmüştür. Seçimde adil olmayan şartlarda yarıştık. Devlet imkanlarından mahrumdur. Bizim medya ambargosunu kırmamıza neden olan gönüllü sosyal medya kullanıcılarına teşekkür ediyorum. "

"Türk milliyetçilerini kilit haline getirdik"

"Plana sadık kaldık, birçok hedefimize ulaştık. İnşallah gelecek yıllarda bu hedefimize ulaşacağız. Sosyal medya adreslerimizde daha önce yayınlamıştık. Bu seçimlerin toplumun önüne koyduğumuz amaç ve hedefler açısından değerlendirdiğimizde Türk milliyetçiliği ve Atatürkçülüğü ülkenin gündemi haline getirdik. HDP üzerinden oluşturulan kilit parti durumunu Türk milliyetçilerini kilit haline getirdik.  Türkiye'de güçlü ve milliyetçi seçmen kitlesinin görülmesine katkı sağladık. İkinci tura kalan adayların bizim söylemlerimize sarılmalarını sağladık. Bizi dikkate almayan, saymaya gerek görmeyen, bizim siyasi hareketimizi saydığını gördük. PKK, FETÖ ve benzeri gibi her türlü terör örgütleri mücadelesinde tavrım siyasetin ana akımında yer bulmasını sağladık. Anayasa'nın değişmez ilkeleri ve Türklük gibi kavramlarda farkındalık oluşturduk.

Biz bu çerçevede çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bugün itibariyle seçimlerde görmezden gelinen, hakkı yene Türkün sesini taşımaktayız. Türkiye kritik bir dönemeçten geçmektedir. Dört temel konuda acilen ele alınması gereken büyük sorunlar olduğu kanaatindeyiz. Türkiye'de bulunan sığınmacılar konusu ülkemizde ilerleyen süreçlerde güvenlik, ekonomi, sosyal maliyetleri olabilecek konudur.

Bu temel konulardan ikincisi ise Türkiye'deki deprem gerçeğidir. Deprem konusu acil bir ulusal güvenlik meselesidir. Bunun için uzun süre önerdiğimiz Afet Bakanlığı tezimiz güncelliğini korumaktadır. 28 Mayıs seçimlerinin akabinde ülkece ekonominin gereklerine uygun, nitelikli, hızlı sağlıklı kararlar alınması gerekmektedir."

Ülkemize yönelik her türlü terör söylemine yönelik istikrarlı mücadelenin devam ettirilmesidir. Her kesim siyaset yapma hakkına sahiptir, ancak bununla beraber terörün siyasi uzantılarının Türk siyasetinden de temizlenmesi gerekir. Türk siyasetinde bozulan nezaketi geri getirmek, bozulan imajını ve halkta gerileyen güvenini geri kazanacak kampanya yürütmek hedefimizdir. Devlet adamı yaklaşımıyla, kısıtlı imkanlarla kampanya yürütmeye çalıştık.

Cumhuriyetle hesaplaşma tezleri tarihin çöplüğüne gömülmüştür. Türk savunma sanayinde istikrarlı bir sürecin devam etmesi mecburiyeti ortadadır. Eksikler tamamlanmalı daha güçlü Türkiye için herkes elini taşın altına koymalıdır. Türk dünyası ile entegrasyon çalışmalarına hız verilmelidir. Ekonomimizdeki faiz odaklı politikalar yeniden gözden geçirilmelidir."

"Erdoğan'ı destekleyeceğiz"

"28 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu kritik öneme sahiptir. Tabanımız, destekleyenlerimiz, ATA İttifakı bileşenleriyle müzakereler yaptık. 28 Mayıs 2023'te yapılacak ikinci tur seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adayı sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakının adayı sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştük.

Burada altını özellikle çizmek istiyorum, herhangi bir pazarlık, angajman, taahhüt belirtmeksizin, herhangi bir talepte bulunmaksızın, ilkelerimizi, savunduğumuz değerleri, kırmızı çizgilerimizi ifade ettik. Her iki aday ile de bütün konuşma ve görüşmelerimiz devlet adamına yakışır şekilde, karşılıklı nezaket ve saygı çerçevesinde gerçekleşmiştir. Bu vesileyle kendilerine teşekkür ediyorum. Bu müzakere ve istişareler ve tabandan gelen mesajlar sonucunda ikinci turda Cumhur İttifakının adayı sayın Recep Tayyip Erdoğan`ı destekleyeceğimi beyan ediyorum. Bize ilk turda oy veren seçmenlerimizi de ikinci turda sayın Erdoğan’ı desteklemeğe davet ediyorum. 

Bu kararı alırken her türlü istişareyi yaptığımızı, kararımızın ülkemiz ve milletimiz için en doğru karar olduğuna inandığımız için bu yönde karar aldığımızın bilinmesinde fayda var. Atatürkçü ve Milliyetçi ilkelerimiz çerçevesinde hiçbir kişisel beklenti içerisinde olmadan aldığımız bu kararın Yüce Türk Milletine ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimize hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları