loading
close
SON DAKİKALAR

Şirinyer bombalamasına 2'şer kez müebbet ve 262 yıl hapis

Şirinyer bombalamasına 2'şer kez müebbet ve 262 yıl hapis
Tarih: 27.09.2012 - 18:54
Kategori: Sağlık, Yaşam

2007 yılında düzenlenen ve 1 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı İzmir Şirinyer'deki bombalı saldırıya ilişkin karar çıktı...

Buca ilçesi Şirinyer semtinde, PKK mensuplarınca 2007 yılında düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin açılan ve 1'i tutuklu 4 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi 'nde görülen davanın karar duruşmasına, davanın tek tutuklu sanığı Fırat Yağmakan ve avukatı ile saldırıda ölen Atilla Eraslan'ın annesi Kevser ve babası İrfan Eraslan katıldı.

Sanık Fırat Yağmakan, 5 yıldır yapmadığı bir eylemden dolayı tutuklu bulunduğunu iddia ederek, beraatını ve tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından açıkladığı kararda, sanıklar Fırat Yağmakan, Murat Yağmakan ve Ziver Turan'ın, açık kimliği tespit edilmeyen PKK üyesi olduğu anlaşılan bir kişiyle yaptıkları plan ve hazırlık sonucu, önce bir alışveriş mağazasının önündeki çöp bidonuna, daha sonra bir halı mağazası önündeki çalıntı motosikletin üzerine bırakılan bombaları patlattıkları, olayda Atilla Eraslan'ın ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına sebep olduklarına hükmetti.

Sanıkların, eylemleri ile “devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma” suçunu da işlediklerini kaydeden mahkeme heyeti, sanıklar Fırat Yağmakan, Murat Yağmakan ve Ziver Turan'ı Atilla Eraslan'ın ölümüne, birden fazla kişinin yaralanmasına neden oldukları için 2'şer kez müebbet ve 262'şer yıl hapis ile 2'şer bin lira para cezasına çarptırdı. Fırat Yağmakan, ayrıca olayda kullanılan motosikleti çalma suçundan 6 yıl hapis cezası aldı. Tutuksuz sanıklar Murat Yağmakan ve Ziver Turan hakkında yakalama kararı çıkartan mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Meyase Turan'ı ise delil yetersizliğinden beraat ettirdi.


Acılı anne kararı gözyaşlarıyla dinledi
 
PKK'nın saldırıda yaşamını yitiren Atilla Eraslan'ın annesi Kevser Eraslan, duruşma salonunda verilen kararı gözyaşları içinde dinledi.


Mahkeme çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, acılarının artık dindiğini, sanıklara en ağır cezanın verildiğini ifade eden Eraslan, “Beş yıldır bu dava sürüyordu. Buraya her gelişimizde bu acıyı tekrar yaşıyorduk. Benim evladım geri gelmeyecek. Oğlum bir kez öldü, biz ise her gün ölüyoruz. Hakettikleri cezayı aldılar” diye konuştu.
Şirinyer'de 2 Ekim 2007'de, yaklaşık 4 saat arayla bir alışveriş mağazası ve bir halı mağazası önünde patlama meydana gelmiş, olayda halı mağazasında çalışan 29 yaşındaki Atilla Eraslan ölmüş, toplam 10 kişi yaralanmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları