loading
close
SON DAKİKALAR

Şişecam'da işçi direnişi!

Şişecam'da işçi direnişi!
Tarih: 05.01.2013 - 18:13
Kategori: Sendika

Kristal-İş Sendikası'na üye bir grup işçi, fabrikanın kapatılmasını protesto etti.

Kristal-İş Sendikası'na üye bir grup işçi, Anadolu Cam Sanayi'nin Şişecam Topkapı Fabrikası'nın kapatılmasını protesto etti.

Topkapı'daki fabrika alanında toplanan işçilerin bir kısmı fabrikanın çatısına ve bacasına çıktı. Anadolu Cam Sanayi AŞ'nin Gebze-Çayırova'daki fabrikasında çalışan işçiler de destek için Topkapı'ya geldi.

İşçiler, ''Bu iş bitmeden buradan çıkış yok'' ''İş, ekmek yoksa barış da yok'', ''Topkapı işçisi yalnız değildir'' sloganları attı. İşçi yakınlarının, fabrika alanında kurulan çadırda bekleyişi sürüyor.

Vekiller de geldi

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, Anadolu Cam Sanayi Topkapı Fabrikası'nın kapatılmasını protesto eden işçilerle görüştü.

Milletvekilleri, fabrikanın çatısında protestoya devam eden işçilerle görüşmek için Anadolu Cam Sanayi Topkapı Fabrikası'na geldi. Fabrikanın çatısına çıkan milletvekilleri, yaklaşık yarım saat işçilerle görüşerek, taleplerini dinledi.

Milletvekilleri daha sonra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu telefonla arayarak, polis ile işçiler arasında bir arbede yaşanması halinde, çatıdaki işçilerin ağır yaralanabileceğini söyledi. Yapılan bu görüşme üzerine, güvenlik güçleri fabrikadan ayrıldı. İşçiler de çatıdan ve bacadan aşağı indi.

'Görüşmelere devam edeceğiz'

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi daha sonra yaptığı açıklamada, sağduyunun bugün bu alana hakim olduğunu ve devam etmesini istediklerini belirtti. Anadolu Cam Sanayi Topkapı Fabrikası işçilerinin diğer fabrikalara yatay geçiş yapmak istediklerini dile getiren Çelebi, ''Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu dahil, görüşmeleri sürdürüyoruz. Bu sürecin bir günlük olmadığını ilk günden söylemiştik. Görüşmelere devam edeceğiz. Sakin olalım. Üzücü olayların yaşanmasını istemiyoruz'' dedi.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel de ömrünü, emeğini, ailesini ve varlığını bu fabrikalara adayan işçilerin kazanılmış haklarının en kutsal hakları olduğunu söyledi. Bu nedenle işçilerin taleplerinin er ya da geç kabul edilmesi gerektiğini savunan Tüzel, ''Sizler sendikalara sahip çıktıkça, birliğinizi korudukça, bu şekilde kararlı davrandıktan sonra elbette aynı haklarla işçi sınıfı olarak çalışmaya devam edeceksiniz. Bugün, şirketin Çayırova ve Yenişehir'deki çalışanları sizlerin yanındaydı. Yarın da Trakya işçileri buraya gelecek. Bu direniş, kazanıncaya kadar devam edecek. Bizler de yanınızda olacağız'' diye konuştu.

Öte yandan ''Bu iş bitmeden buradan çıkış yok'' ''İş, ekmek yoksa barış da yok'', ''Topkapı işçisi yalnız değildir'' sloganları atan işçiler, fabrikanın çatısında Atatürk posteri açtı.

Anadolu Cam Sanayi AŞ'nin Gebze-Çayırova'daki fabrikasında çalışan işçilerin yanı sıra Bursa-Yenişehir'deki fabrikada çalışanlar da Topkapı'ya gelerek işçilere destek verdi. İşçiler, yapılan açıklamaların ardından protestoyu sona erdirdi. Öte yandan işçilerin ve ailelerinin fabrikadaki bekleyişi sürüyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları