loading
close
SON DAKİKALAR

Şişli Belediyesi'nden İnönü'nün verdiği ifade ile ilgili açıklama

Şişli Belediyesi'nden İnönü'nün verdiği ifade ile ilgili açıklama
Tarih: 13.07.2017 - 13:19
Kategori: Şehir

Şişli Belediyesi, Başkan Hayri İnönü'nün savcılığa ifade vermesiyle ilgili açıklama yaptı.

Şişli Belediyesi'nden, Başkan Hayri İnönü'nün, Şişli'de bir inşaat firmasının, projesinin birden fazla kez durdurulmasına ilişkin yaptığı şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında ifadesinin alınmasıyla ilgili açıklama yapıldı.

Şişli Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “durdurma” Kültür Bakanlığı’nın “durdur” dediği Taş Yapı’ya ait inşaatın Şişli Belediyesi tarafından durdurulması konusunda Cumhuriyet Savcısı, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün bilgisine başvurdu.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin de üzerinde bulunduğu Şişli Kaptanpaşa Mahallesi’nde yer alan 60 dönümlük arazi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından özel proje alanı ilan edilerek ruhsat verildi. Arazinin imar planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, “sınırsız kat izni” ile çıktı. Mimarlar Odası ve Şehir Bölge Plancıları Odası, Şişli Belediyesi, Şişli Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği projeye itiraz ettiler. Ancak özel proje alanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Estetik Kurulu’nun 2015 tarihli raporuyla onaylandı. İnşaat ruhsat işlemleri ise 644 No’lu Kanun Hükmünde Kararnameyle, Şişli Belediyesi devre dışı bırakılarak bakanlık tarafından yapıldı.

Projeye göre Şişli’nin tam merkezinde 20 bin kişilik ek nüfus artışı getirecek olan 470 daireli rezidans, 4 gökdelen, 240 odalı otel, alışveriş merkezi yapılacak.

Şişli Belediyesi, 24.11.2016 tarihli yazısında yer alan, belediyenin konu ile ilgili gerek hafriyat gerek iksa ve gerekse yapılan iş ve işlemlerle ilgili herhangi bir projenin elinde bulunmadığı gerekçesiyle inşaatı durdurdu. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ertesi gün 25 Kasım 2016 tarihli ve 20852321 sayılı yazısı ile imara ilişkin her türlü işlem yetkisinin bakanlığa ait olduğunu belirterek, belediyenin inşaat faaliyetini durdurma işlemini kaldırmasını istedi.

Durdurma işlemi ile ilgili olarak ilgili firma Şişli Belediyesi’nden şikayetçi oldu. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, 12.07.2017 tarihinde, konu ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı’na bilgi verdi. Hayri İnönü konu ile ilgili olarak; “Şişli’ halkının yaşam alanlarına ve hakkına sahip çıkmak için mücadele ediyoruz. Bizim için tek önemli olan şey kamu yararıdır” açıklamasını yaptı.

İnşaatın ilk durdurulma işleminden sonra Şişli Belediyesi, planların iptali için ayrıca dava açtı ve Şişli Belediyesi lehine sonuçlanarak, planlar iptal edildi. İptal kararına rağmen, ilgili firma İstanbul İstinaf Mahkemesi’ne başvurarak, iptalin durdurulmasını istedi. Mahkemeden çıkan ara karar sonucu inşaata devam edilmekte, ancak mahkeme süreci devam etmektedir.

PROJEDE NELER OLACAK?

470 daireli rezidans

Kat karşılığı 37 katlı 4 gökdelen

240 odalı otel

Alışveriş merkezi, spor salonu, konferans salonu, otopark

PROJE HANGİ SORUNLARI GETİRECEK?

Projenin tamamlanmasıyla bölgede 20 bin kişilik ek bir nüfus yükü olacak.

20 bin kişinin günlük su tüketimi ortalama 4 milyon 350 bin litre. Şişli’nin altyapısında ciddi sıkıntılar meydana gelecek.

Adalet Sarayı, hastaneler, kongre merkezi gibi insan ve araç yoğunluğunun olduğu bir alanda, büyük bir trafik yükü yaratacak.

Trafik sorunu İstanbul’un genelini etkileyecek

Özellikle Boğaz’dan görünen İstanbul’un silueti bozulacak."


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları