loading
close
SON DAKİKALAR

Sivas Katliamında 3 firari sanığın arananlar listesine eklenmesi için başvuru

Sivas Katliamında 3 firari sanığın arananlar listesine eklenmesi için başvuru
Tarih: 31.05.2020 - 14:09
Kategori: Gündem

İçişleri Bakanlığı Sivas Katliamı'nın firari 3 sanığını arananlar listesinden çıkardı. Bunun üzerine sanıkların tekrar arananlar listesine alınması için İçişleri Bakanlığına başvuru yapıldı.

Zaman aşımına uğrayan Sivas katliamı davasında dosyası ayrılan üç firari sanığın yargılandığı dava Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde sürüyor. Sivas Katliamı davasında 3 firari sanık olan Eren Ceylan, Murat Songur ve Murat Karataş’ın yargılanması sürerken, 3 sanığının İçişleri Bakanlığının arananlar listesinden çıkartılması üzerine katliamda hayatını kaybeden Gülsüm Karababa’nın abisi Hüseyin Karababa’nın avukatı Coşkun Özgür Piroğlu, İçişleri Bakanlığına başvuruda bulundu.

Dilekçede “Sanıkların suçları 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nu kapsamındaki suçlar arasındadır. Sivas Katliamı, örgütlü olarak gerçekleşen bir terör katliamıdır. Bakanlığınızın terör arananlar listesinde bu 3 firari sanığın isminin olmadığını öğrendim” ifadelerine yer verdi. Üç sanığının “aranan teröristler” listesine eklenmesini talep edilen dilekçede üç sanığının katliam davasında yargılandıklarını ve bununun bakanlığın internet sitesine konulması da istendi. 3 sanığın yakalanması için para ödülü belirlenmesi istenen dilekçede, sanıklarla ilgili ayrıntılı bilgilerin Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesine ulaştırılması da talep edildi.

NE OLMUŞTU?
2 Temmuz 1993’te Sivas’taki Madımak Oteli’nin yakılmasıyla aralarında aydın, yazar ve sanatçıların bulunduğu 33 kişi hayatını kaybetti. Zaman aşımına uğrayan Sivas Katliamı dava dosyasından ayrılan üç firari sanıkla ilgili dava Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor. 

Kaynak : Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları