loading
close
SON DAKİKALAR

Sivasspor: 0 -Beşiktaş: 1

Sivasspor: 0 -Beşiktaş: 1
Tarih: 24.02.2013 - 08:12
Kategori: Spor

Ligin ikinci yarısında 5 maçta 9 puan kaybeden Beşiktaş, Sivas deplasmanından 3 puanla döndü!

Ligin ikinci yarısında 5 maçta 9 puan kaybeden Beşiktaş, Sivas deplasmanından 3 puanla döndü! Siyah-beyazlılar 10 kişi kalan rakibi karşısında Hilbert'in golüyle gülerken, Allan Mcgregor kritik kurtarışlarıyla galibiyette önemli rol oynadı.

Sivasspor, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş'ı konuk etti. Çağatay Şahan'ın düdük çaldığı karşılaşma Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynandı.
İki takımın da pozisyon üretemediği ilk yarı golsüz sona ererken, 67'de Uğur Kavuk'un Veli'ye sert hareketinin ardından hakem Çağatay Şahan Uğur'u kırmızı kartla oyun alanının dışına gönderdi. 10 kişi kalan rakibi karşısında 81'de Hilbert'in golüyle öne geçen Beşiktaş, kalan dakikalarda skoru korumayı başardı ve hanesine 3 puan yazdırdı. Siyah-beyazlıların kalecisi Allan McGregor, 3 kritik kurtarışıyla Sivasspor'a gol şansı vermedi.
Ligdeki 10. galibiyetine ulaşan Beşiktaş puanını 39'a yükselterek averajla ikinci sıraya yükseldi. Son iki deplasmandan maçından kayıpsız dönen Siyah-beyazlılar, 3 Mart'taki Fenerbahçe derbisi öncesinde moral buldu. Öte yandan üst üste 12 maç gol yiyen Beşiktaş, sahadan 1-0 galip ayrılma başarısı gösterdi ve bu seriye son verdi.
Sivasspor ise ligdeki 10. yenilgisini alarak haftayı 29 puanla kapattı. Ev sahibi takım üst üste iki maçından da mağlubiyetle ayrılmış oldu.
reklam

Ev sahibi takım mücadeleye Borjan, Rajnoch, Navratil, Uğur, Ziya, Grosicki, Kadir, Hakan, Aatif Chahechouhe, Erman ve Eneramo 11'yle başlarken, Beşiktaş da McGregor, İbrahim Toraman, Gökhan, Adem, Sivok, Hilbert, Olcay, Veli, Fernandes, Holosko ve Niang ile sahaya çıktı.
Karşılaşmanın ilk düdüğünün çalmasıyla orta alanda top kapma mücadelesi ön plana çıkarken, ilk 10 dakikalık bölümde konuk takım Beşiktaş'ın baskısı dikkat çekti.
Orta alanda top kapma mücadelesi ilerleyen dakikalarda da devam ederken, iki takım da oyunun hakim olamadı ve ciddi bir pozisyon üretilemedi. Tüm bunlara top kayıplarının eklenmesi ve mücadelenin sık sık durmasıyla tempo her geçen dakika düştü.
42. dakikada Kadir'in hatalı pasında orta alanda topla buluşan Olcay, müsait pozisyondaki Niang'a pasını verdi ancak Niang topu iyi kontrol edemeyince Beşiktaş adına önemli bir pozisyon sona erdi.
Devrenin son dakikalarına doğru iki takım skoru değiştirebilmek adına rakip kalelerde pozisyonlar buldu ama bu pozisyonlar sonuçsuz kaldı.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.
İkinci yarı ilk yarının geneline göre daha hızlı başladı. 48. dakikasında Grosicki, Eneramo'nun ara pasıyla sağ kanattan ceza sahasına hareketleniyor ancak top Veli'nin müdahelesiyle kornere çıktı. Bu pozisyonda faul olduğu gerekçesiyle ev sahibi takım oyuncuları maçın hakeminden penaltı bekledi ama mücadele kaldığı yerden devam etti.
52'de Hilbert'in sağ kanattan arka direğe yaptığı ortaya Niang gelişine plase bir vuruş yaptı ancak top direğin üzerinden az farkla dışarı çıktı.
57 dakikada organize bir şekilde Beşiktaş yarı alanına gelen Sivasspor, savunmayı aşamazken; bu pozisyonun hemen ardından ev sahibi takım çok tehlikeli geldi. Topla birlikte sol çaprazdan ceza sahasına hareketlenen Eneramo'nun sert şutunu Allan Mcgregor güçlükle topu kornere çeldi. Erman'ın kornerden ceza sahasına yaptığı ortaya Rajnoch röveşatayla vurdu ancak Allan Mcgregor bu pozisyonda da gole izin vermedi.
Karşılaşmanın 67. dakikasında Sivasspor 10 kişi kaldı. 67'Uğur Kavuk, Veli'ye yaptığı sert müdahele sonrasında kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Pozisyonda sakatlık geçiren Veli, tedavisi için kenara alınırken; ardından da yerini Mehmet Akgün'e bıraktı.
Kısa paslarla 10 kişi kalan Sivasspor karşısında pozisyon arayan Beşiktaş, baskısını artırırken, 81. dakikada da aradığı golü Hilbert'le buldu. Hilbert'in pasıyla sağ çaprazdan çizgiye hareketlenen Olcay, atağı başlatan Hilbert'e pasını verdi, ceza alanı içerisinde Hilbert'in gelişine yaptığı vuruşta ise top ağlarla buluştu.
Skorda 1-0 üstünlüğü yakalayan Beşiktaş, ikinci gole çok yaklaştı. Niang'ın sol kanattan kale önüne yaptığı yerden sert ortaya Holosko dokunamayınca Siyah-beyazlılar çok net bir pozisyonu değerlendiremedi.
Savunmasında açıklar vermeye devam eden Sivasspor karşısında Beşiktaş bu kez Niang'la pozisyon buldu. Savunmadan seken topla birlikte sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Niang'ın yerden vuruşunda top uzak direğin yanından dışarı çıktı.
Maçın sonuna 5 dakika ilave edilirken, son düdüğün ardından Beşiktaş sahadan 1-0 galip ayrıldı.
SİVASSPOR: 0 -BEŞİKTAŞ: 1
Stat: 4 Eylül
Hakemler: Çağatay Şahan, İsmail Şencan, Gökhan Memişoğlu
Sivasspor: Borjan, Uğur Kavuk, Rajnoch, Navratil, Ziya Erdal, Kadir Bekmezci, Hakan Arslan (Dk. 86 Pedriel Suarez), Erman Kılıç, Grosicki (Dk. 70 Adem Koçak), Aatif (Dk. 86 Piech), Eneramo
Beşiktaş: McGregor, Hilbert, Sivok, Ersan Gülüm, Gökhan Süzen, İbrahim Toraman, Veli Kavlak (Dk. 72 Mehmet Akgün), Fernandes, Olcay Şahan (Dk. 90 artı 4 Emre Özkan), Holosko, Niang (Dk. 90 Mehmet Akyüz)
Sarı kartlar: Dk. 35 Rajnoch, Dk. 90 Piech (Sivasspor), Dk. 74 Hilbert (Beşiktaş)
Kırmızı kart: Dk. 67 Uğur Kavuk (Sivasspor)
Gol: Dk. 81 Hilbert (Beşiktaş)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları