DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sedat Peker'in 7. videosunun ardından "Yeni itham ve iddialar var ve yine ilgililer sessiz" açıklamasında bulundu.
CHP İstanbul Milletvekili Avukat Turan Aydoğan koronavirüs önlemleri kapsamında cenaze namazlarına ve cenaze definlerine de belirli sayıda insanın katılımıyla sınırlandırılma getirildiği halde bu karar uymayanların olduğunu, bunun eşitlik ilkesine aykırı olduğunu Meclis gündemine taşıdı.
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Yunan komşularımız eylem ve söylemleriyle bu yapılan çalışmaları, olumlu gidişatı provoke, sabote etmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Bu yolun çıkar yol olmadığını kendilerine hatırlatmak istiyorum" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayınla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
AKP'de Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığındaki 'Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası Komisyonu' çalışmalarını tamamladı. AK Parti'nin çalışmasında, "Seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesi ve sonradan kurulan parti gruplarına ilişkin sınırlamaların olduğu' belirtiliyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık kadın cinayetlerine ilişkin yaptığı açıklamanın çarpıtıldığını söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitch’te, Jahrein adıyla bilinen Ahmet Sonuç'un sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "HDP ile bir ittifakımız yok, ittifak olsa söyleriz" dedi.
CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM AB Komisyonu üyesi Özgür Karabat, Avrupa Parlamentosu'nun (AP), Avrupa Birliği’nin Türkiye ile tam üyelik müzakerelerini askıya alması çağrısında bulunan raporu kabul etmesine tepki gösterdi.
CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Trakya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (TREDAŞ), 'Tam kapanma tedbirleri genelgesi’ne uymayan ve elektrik kesintisine giden uygulamalarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e sordu.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Saadet Partisi GİK Üyesi Lütfi Yalman’ın “Perinçek’in, Bahçeli’nin hatta Mehmet Ağar beyin bile Beştepe’de ofislerinin olduğu söyleniyor. Böyle iddialar var” sözlerini yalanladı.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kapalı kapılar ardında Kıbrıs Türklerinin hakkını teslim edenler, iş icraata geldiğinde hep üç maymunu oynadı" dedi.
Eski TBMM Başkanı, Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videolarda ortaya attığı iddiaların araştırılması gerektiğini söyledi.
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Abdullah Gül'ün ortak adaylığı sürecine ilişkin kendisine yöneltilen 'ihanet' eleştirilerine “Asıl ihanet nedir? İlkelere ve değerlere uymamaktır. Siyasete girerken ortaya koyduğumuz ilkeler vardı: Ehliyet, liyakat, adalet, hakkaniyet" şeklinde yanıt verdi.
HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak, parti binalarına asılan pankartlar nedeniyle “İma yoluyla Cumhurbaşkanı’na hakaret” ettiği gerekçesiyle ifade vermesinin ardından serbest bırakıldı.
DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, “TBMM tarafından HSK’ya Seçilecek Üyelerin Seçimi“ hakkında yaptığı basın açıklasında; "HSK’nın mevcut yapısı, yargının bağımsızlığı önündeki en büyük engeldir" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Çerkes Soykırımı’nın 157. yılı dolayısıyla paylaşımda bulundu.
CHP Sözcüsü Faik Öztrak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Öztrak, İçişleri Bakanı Soylu'nun, Sedat Peker'in bir milletvekiline 10 bin dolar maaş verdiği iddiasına "Maaş verdiğini söyledi ama ismini söylemedi. Ya saklıyor ya da 10 bin dolardan kendi de pay alıyor" diyerek yanıt verdi.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu’na yaptığı açıklamada "Yeni bir paralel yapı gün yüzüne çıkmaya başladı" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu 7. kesiminin açılışında konuştu.
CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, mecliste yaptığı konuşmada vatandaşın korkulu rüyası haline gelen bekçilerin kaos yarattığını vurguladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki iddialarla ve bahsi geçen uyuşturucu operasyonlarıyla ilgili olarak, “514 kilo, 600 bilmem kaç kilo kokain bulacaksınız; ortada dava yok ya, suçlu yok” dedi.