CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Referandum ve Sonuçlarının Türk Demokrasisine Etkisi' başlıklı 130. Bab-ı Ali Toplantıları’ndaki konuşmasında, referandum sonrası kendisine yöneltilen 'pasif kaldı' eleştirilerine değindi.
Erdoğan’ın, 21 Mayıs’ta AKP Genel Başkanlığı’nı almasının ardından Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda da (MKYK) önemli değişiklikler yapması bekleniyor. Erdoğan’ın yanı sıra Binali Yıldırım’ın da başbakan olarak MKYK’de yer alacağı belirtiliyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bu anayasal değişikliği asla meşruiyet kazandırmayacak söylem ve eylemlerle yolumuza devam edeceğiz' dedi.
CHP'de MYK kararıyla olağan kurultay süreci başladı. Fikri Sağlar, 'disiplin süreciyle önüm kesilmezse, genel başkanlığa adayım' mesajı verdi.
MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na nezaket ziyaretinde bulunduktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
CHP ve HDP, Hâkimler ve Savcılar Kurulu için TBMM'de kurulacak alt komisyonlara üye vermeme kararı aldı.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yarın cuma namazı sonrası son dönemlerde adının geçtiği konular hakkında açıklama yapacağı öğrenildi.
Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar için disiplin sürecinin başlatılması ile ilgili 'Ülkenin bu ortamında, CHP'nin bir an önce toparlanıp kendine gelmesine acil ihtiyaç var.' dedi.
Erdoğan, 21 Mayıs’ta yapılacak Olağanüstü Kongre’den sonra partinin tüm kademelerinde geniş çaplı bir operasyon yapacak.
AKP'nin kurucularından Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP'ye tekrar üye olurken söylediği, ''Bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimse görülmemiştir'' sözlerine yanıt verdi.
2019 seçimlerine ilişkin CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, '2019’da yüzde 49’u kapsayacak aday için CHP genel başkanlık yarışı adres olmamalıdır. Bu adres 'Demokrasi ve Cumhuriyet Bloku”nun ortak aklı olmalıdır' açıklamasını yaptı.
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili fezleke hakkında yazılı açıklamada bulundu.
CHP milletvekili Deniz Baykal'ın Meral Akşener ve Ahmet Türk'e başkan yardımcılığı teklifi götürülmesi önerisine iki cepheden de yanıt geldi.
HDP, Figen Yüksekdağ’ın önce milletvekilliği ardından da parti üyeliğinin düşürülmesinin ardından parti tüzüğü gereği yeni eş genel başkan belirlemek için arayışa başladı.
Aydın'ın Germencik İlçesi’nde, CHP İlçe Başkanı Mehmet Bozdağ bilinmeyen nedenle tartıştığı arkadaşı Aytunç Şükrü Tek’i tabancayla vurup öldürdü. Polis olaydan sonra kaçan Bozdağ’ı yakalamak için çalışma başlattı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında Ahmet Arpat ve Simge Fıstıkoğlu'nun sorularını yanıtladı...
CHP'li Sağlar: İhraç edilebilirim hiç önemli değil korkmuyorum doğru bildiğimi söylüyorum...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan referandumu sonrası gündemi değerlendirmek için bu akşam 19.30'da NTV'nin konuğu olacak.
CHP MYK toplantısı sona erdi. Toplantının ardından açıklama yapan CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK'de Mersin Milletvekili Fikri Sağlar hakkında disiplin soruşturması açılması için PM'den karar alınması talebinde bulunulduğunu açıkladı.
Referandum sürecinde 'hayır' kampanyası yürüten Meral Akşener bu hafta Ankara'ya çıkarma yapacak. Akşener'in parti kurduğu takdirde, kurucu üyeler arasında AKP'den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in de yer alacağı iddia edildi.
HDP'de milletvekilliği ve eş başkanlığı düşürülen Figen Yüksekdağ'ın yerine vekaleten atama, ardından mayıs sonunda kongre yapılacak.