MYK sonrası açıklama yapan CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, 'Sefil oyunlarıyla şehit cenazelerini tiyatroya çevirdiler. Saray soytarılarını karşımıza çıkarıyorlar. Ana muhalefet liderine yapılanIara 'halkın takdiri' diyor' şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörle mücadelede gazi ünvanı almış gaziler ve aileleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.
CHP Çorum Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, parti binası önünde uğradığı sopalı saldırı sonucu yaralanarak, hastaneye kaldırıldı.
CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Fatih Camii'nde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yönelik provokasyonlarla ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınladı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul’daki şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 'mermi' atılmasını kınadı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Vezneciler’deki bombalı saldırıda şehit olan polis memurlarının cenaze töreninde önüne kurşun atılmasının ardından döndüğü Ankara Esenboğa Havalanı'nda milletvekilleri ve partililerce karşılandı.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Bize destek açıklaması yapan ama bölücü terör örgütünün Suriye'deki uzantısı ile iş tutmaya devam eden ABD'ye bir çağrımız var. Türkiye'nin yanındaysanız örgütün şu veya bu kolu ile ilişki kurmaktan vazgeçmelisiniz.
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, 'vatandaş kayıp kaçak bedellerinin mahkeme kararları ile iadesini beklerken, çıkarılan bu yasa ile AKP, vatandaşa attığı kazığı yasal zemine oturttu' dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: Askeri vesayete son verdiğini iddia eden saray ve iktidar bugün militarist yapıyla bir koalisyon kurmuştur. Türkiye, darbe mekanizması eşliğinde MGK tarafından yönetilen bir ülke haline gelmiştir.
CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan'dan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman Soylu'ya zor soru ; 'Kamu hizmeti yapan muhtarlarımızı sigortasız çalıştıran Devlet’in, kaçak işçi çalıştıran işverenden bir farkı var mıdır ?'.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Hükümetin bilgisi dahilinde Kandil’de KCK yöneticileriyle görüştüğümüz sırada, bulunduğumuz alan savaş uçakları tarafından bombalandı' dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Terör azarken Erdoğan Doğu Afrika'yı dolaşmış, yandaş avcılarla bir tek safariye çıkmadığı kalkmıştır.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu akşam 08 Haziran Çarşamba Mona Otel'de iftarda gazilerle bir araya gelecek.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, '7 Haziran'dan bu yana 539 şehidimiz var. Kıbrıs Çıkarması'ndan daha fazla şehit verdik' dedi.
Demirtaş, 'Buradan Başbakan ve mecliste grubu bulanan siyasi parti liderlerine çağrıda bulunuyorum. Gelin dördümüz biraraya gelelim akan kanı durdurmak için görüşelim. Belirleyeceğimiz sürede bu sorunu çözemezsek hepimiz istifa edelim' dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Vezneciler’de çevik kuvvet servis aracına yönelik terör saldırısı nedeniyle Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz’i telefonla aradı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Vezneciler'de gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, terör saldırısı sonrasında konuştu, kadınlar hakkında sözler ileri süren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP kadrolarının terörle yüreklere düşürdüğü acının kadınları yarım bıraktığına dikkat çekti...
CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Başbakan Yıldırım’a, THK Üniversitesi’nde 110 bin lira aylık maaş aldığı ortaya çıkan eski Rektör Prof.Dr. Ünsal Ban’ın, bu maaşı, evrakta sahtecilik yaparak kendisinin belirleyip belirlemediğini sordu.
CHP Balıkesir Milletvekili ve PM üyesi Mehmet Tüm, İstanbul'da Meydana gelen terör saldırı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.
TBMM CHP Grubu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında 8 Haziran 2016 Çarşamba günü saat 12.30'da toplanacak.