loading
close
SON DAKİKALAR

Skandal proje!

Skandal proje!
Tarih: 11.02.2012 - 22:31
Kategori: Dünya

Hollandalı bir firmanın Seul'de inşa edilecek ikiz kuleler tasarımı 11 Eylül'ü hatırlattığı gerekçesiyle ABD'lileri kızdırdı. Projeyi tasarlayan şirket özür dilemek zorunda kaldı

Güney Kore’nin resmi haber ajansı Yonhap’ın yayımladığı fotoğraflarda, MVRDV firmasının tasarladığı ikiz gökdelenlerin tam ortasında bulunan “pikselleşmiş bulut” kısmı dikkat çekiyor.

İki binayı birbirine bağlayan bu kısımda yüzme havuzları, restoranlar, café’ler ve spor salonlarından oluşan bir yaşam merkezi yapılması planlanıyor.

Fotoğrafların yayınlanmasıyla, 11 Eylül saldırılarında hayatlarını kaybedenlerin aileleri projeye büyük tepki gösterdi.
Zira binalar uzaktan bakıldığında Dünya Ticaret Merkezi kulelerine 11 Eylül’de uçaklar çarptıktan sonra ortaya çıkan dumanlı görüntüleri hatırlatıyor.

Ailelerin, MVRDV şirketinin saldırılarda ölenlere hiç saygı duymadığı ve sadece ucuz reklam peşinde olduğu yönündeki eleştirileri üzerine, şirketten bir açıklama yapıldı.

Rahatsız olan ailelerden özür dileyen MVRDV, Dünya Ticaret Merkezi kulelerine benzeyen bir tasarım yapmak gibi bir amaçları olmadığını ve tasarım sürecinde benzerliğin fark edilmediğini belirtti. Ancak açıklamada tasarımın iptal edilip edilmeyeceği konusunda bir açıklama yapılmadı.

İnşaatın Güney Koreli bir ortağı ise inşaatın 2013’te başlatılacağını söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları