loading
close
SON DAKİKALAR

''SKK'lıya var da diğerlerine neden yok?''

''SKK'lıya var da diğerlerine neden yok?''
Tarih: 17.08.2012 - 17:28
Kategori: Ekonomi

CHP genel başkan yardımcısı Erdoğan Toprak, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisine maaşların bayram öncesi ödenmemesine sert tepki gösterdi...

Geçtiğimiz günlerde SKK emeklilerine, maaşlarının bayram önce ödeneceği müjdesi verilmişti. CHP genel başkan yardımcısı Erdoğan Toprak, emekli maaşlarının yalnızca SKK'lılara erken ödenmesine tepki göstererek bunun bir ayrımcılık ve bölücülük olduğunu öne sürdü. Toprak'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

''Bugün ülkenin birçok yerindeki BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emeklilerinden farklı mesajlar ve iletiler aldım. Hepsi AKP hükümetinin uygulamasına isyan etmekte ve hepsi yapılanın ayrımcılık ve bölücülük olduğunu dile getirmektedirler.

BAĞ-KUR emeklisi kendi primini yatırarak emekli olmuş ve ağırlıklı olarak esnaf ve sanatkârdan oluşan bir topluluktur. Kendi emekleri ve alınteriyle yaşam mücadelesi veren bu insanlar bugün AKP tarafından cezalandırılmaktadır. Aynı şekilde ömrünün büyük bir kısmını kamuda çalışarak geçiren Emekli Sandığı mensupları da bu uygulamanın dışında bırakılmakta ve yine adeta cezalandırılmaktadırlar.

BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emeklisinin maaşını vermemek gerçek anlamıyla büyük bir ayrımcılık ve çifte standarttır. Bu ülkedeki farklı toplum kesimleri, sendikaları, meslek kuruluşları arasına bölücülük ve ayrımcılık tohumları eken AKP buna son olarak emeklileri de eklemiştir.

BAĞ-KUR emeklisi bu ülkenin üretici kesimini temsil etmektedir. BAĞ-KUR emeklisinin maaşlarının bayramdan önce ödenmemesi bu ülkenin esnafını, sanatkârını ve çiftçisini cezalandırmaktır. Bu anlayış kendi primini ödeyen vatandaşa verilmiş olumsuz bir mesajdır.

Hayatının çok büyük bir kısmını devlete ve vatandaşa hizmet için feda etmiş olan Emekli Sandığı mensupları bugün emek verdikleri devlet tarafından mağdur edilmişlerdir. Kısacası bu uygulama AKP hükümetinin çarpık zihniyetinin çarpık bir uygulamasıdır.” 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları