loading
close
SON DAKİKALAR

Snowden'den Venezuela'ya sığınma başvurusu

Snowden'den Venezuela'ya sığınma başvurusu
Tarih: 09.07.2013 - 12:19
Kategori: Dünya

ABD'nin dünya çapındaki istihbarat skandallarını teşhir eden eski ajan Edward Snowden'in Venezuela'ya resmi olarak sığınma talebinde bulunduğu açıklandı...

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'nin istihbarat skandallarını teşhir eden eski ajan Edward Snowden'in Venezuela'ya resmi sığınma talebinde bulunduğunu doğruladı.

Maduro, Panama Devlet Başkanı Ricardo Martinelli ile yapacağı görüşmeden önce yaptığı basın toplantısında ayrıca, Snowden'in ne zaman Venezuela'ya uçacağına karar vermesi gerektiğini de söyledi.

Maduro, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Snowden'in "imparatorluğun soruşturmasından kurtulması için" Venezuela'nın "güvenli bir liman" olacağını söylemişti.

Dün sabah saatlerinde Nikaragua da Snowden'den bir sığınma talebi geldiğini resmi olarak doğrulamıştı. Geçtiğimiz Cuma günü Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega, koşullar sağlandığı takdirde Snowden'i "seve seve kabul edeceklerini" söylemişti. Snowden'in yaptığı iltica başvurusunda, ABD'de adil bir yargılamaya tabi tutulmayacağını, ülkesine döndüğü takdirde müebbet hapis ve hatta idam cezalarıyla karşılaşabileceğini söyledi.

Snowden'e sığınma verebilecek olan bir başka ülke de Uruguay. Senatör Lucia Topolansky tarafından yapılan açıklamada, talep gelmesi halinde Snowden'e sığınma verebilecekleri söylendi.

Snowden'in bir Latin Amerika ülkesine sığınması halinde, Rusya'dan kalkan uçağın Küba'ya ulaşması ve buradan transfer edilmesi konuşuluyor. Küba Snowden'i desteklese de, şu anda bu ülkenin sığınma mı, yoksa güvenli geçiş mi önerdiği bilinmiyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları