loading
close
SON DAKİKALAR

''Soğukkanlı ve bilinçli olmak şart''

''Soğukkanlı ve bilinçli olmak şart''
Tarih: 14.01.2013 - 21:07
Kategori: Yerel

CHP Beylikdüzü Sağlık Komisyonu tarafından ilk yardım semineri düzenlendi...

CHP Beylikdüzü Sağlık Komisyonu tarafından düzenlenen ilk yardım seminerinde, çevre güvenliği açısından bir tehlike olmadığı sürece kazazedeye hareket ettirmeden müdahale etmenin temel şart olduğu vurgulandı.

CHP Beylikdüzü Sağlık Komisyonu tarafından ilk yardım semineri verildi. Aynı zamanda komisyon başkanı olan Opr. Dr. Deniz Çuhalı ve Opr. Dr. Tolga Demir’in konuşmacı olduğu seminerde, katılımcılara ilk yardım gerektiren bir durumla karşılaşılması halinde neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler verildi.

Pratik ve organize hareket edilmeli

Sunum eşliğinde gerçekleşen seminerde, hayati tehlikenin söz konusu olması durumunda soğukkanlı ve bilinçli hareket edilmesi gerektiği vurgulayan Opr. Dr. Tolga Demir, “İmkânları çok pratik bir şekilde değerlendirmeliyiz. Ortamdaki insanlar organize edilmeli. Hareket ettirmeden müdahale yapılmalı” şeklinde uyarılarda bulundu.

Temel yaşam desteği konusunda da bilgilendirmelerde bulunan Demir, “Hastanın bilinci yoksa hava yolu, solunumu ve dolaşımı kontrol edilir. Eğer yaşam belirtisi varsa kalp masajı yapılmamalı” diye konuştu.

“Kendinizi tanıtın, adıyla hitap edin”

“Yaşam belirtileri güven altına alınmasının ardından kazazedeye kendinizi tanıtmalısınız” diyen Dr. Demir, kazazedeye adının ne olduğu, ilaç kullanıp kullanmadığı yönünde sorular sorulabileceğini ve sonrasında kendisine adıyla hitap edilerek psikolojik olarak sakinleştirilebileceğini söyledi.

Kazalarda boyun zedelenmesi ihtimalinin göz ardı edilmemesi gerektiğinin altının çizildiği seminerde, en ufak bir hareketin kazazedede, felç ya da solunum durmasına yol açabileceği dikkat çekti. Seminerde; boğulma, travma, yaralanma, zehirlenme vb. konularda da ilk yarım bilgileri aktarıldı.  

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları