loading
close
SON DAKİKALAR

''Soma suçluları hesap vermek zorundadır''

''Soma suçluları hesap vermek zorundadır''
Tarih: 19.05.2014 - 11:51
Kategori: Siyaset

Aytun Çıray: ''Soma suçluları ister teknik insanlar, ister siyasiler olsun hesap vermek zorundadır, bu hesap da sorulacaktır''

Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Soma’daki maden faciasının suçlularının hesap vermek zorunda olduğunu bildirdi.

Çıray, CHP İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Soma’daki maden faciasında vefat edenlere ve kalp krizi sonucu kaydeden İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu’nu rahmetle andığını söyledi.

Merkez Yönetim Kurulu’nda yapılan değişiklikle sivil toplum örgütleri ve diğer meslek kuruluşlarından sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirilen Çıray, CHP’nin siyasetini, ilkelerini ve neler yapmak istediğini anlatıp destek almaya çalışacaklarını kaydetti.

Soma’daki maden faciasının ancak Ortaçağ’da, sanayi devriminin ilk yıllarında görülebilecek bir olay olduğunu savunan Çıray, “Ülkemiz böyle bir felaketle karşı karşıyaka kaldı. Bu iç mesele olmaktan ibaret değil. Böyle kötü yönetilen Türkiye, dış dünyada da hak ettiği itibari bulamaz” dedi.

Çıray, Türkiye’nin siyaset ve devlet krizinin içinden geçtiğini ileri sürerek, şöyle konuştu:

“Ancak Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’yi bu krizden çıkarabilecek kadrolara, bilgi ve birikime sahiptir. Çare Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Hadise siyasidir, sonuçta özelleştirme kararları veren, bu kurumları denetleyen hükümet. ‘Can kaybını konuşmayın, siyasete alet etmeyin’ diyenler örtbas siyasetinin bir aracıdır. Bunun suçluları ister teknik insanlar, ister siyasiler olsun hesap vermek zorundadır, bu hesap da sorulacaktır. Bu hesap sorma da bize ana muhalefet partisine düşer” dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları