Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 18 Ekim'de resmi ziyarette bulunduğu Angola'da basın toplantısı düzenlerken uyuyakaldığı görüntüler gündem oldu.
Çiğdem Toker: Kamusuyla, özeliyle harcamaların röntgenini çeken bu raporun, 2018 değişikliğiyle Anayasa'dan çıkarıldığını da bu vesileyle hatırlıyoruz.
Hüsnü Mahalli; CHP ve İYİ Parti’nin AKP’nin Suriye tezkeresine destek vermesi işin çok daha tuhaf tarafı. Her zaman yazıyorum ve yazmaya devam edeceğim: Türkiye’de yaşanan TÜM sorunların dolaylı-dolaysız tek nedeni AKP’nin kanlı Arap Baharı sonrasındaki dış politikasıdır.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 22 Ekim 2021 Cuma günü programında, PM toplantısına başkanlık yapacak, Yenimahalle Belediyesi Havva Gürbüz Kreş ve Gündüz Bakımevi Açılışı, Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi Temel Atma Törenine katılacak.
21 Ekim'de Sağlık Bakanlığının resmi Türkiye güncel verileri paylaşıldı; Pandemi Koronavirüs Covid-19'dan bugün 198 toplamda 68.407 kişi hayatını kaybetti.
DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, “Avrupa Komisyonu'nun 2021 Raporu” hakkında basın açıklaması yaptı; ‘Hükûmetin bir kenara bıraktığı Avrupa Birliği üyeliği hedefi bizim için vazgeçilmezdir’ dedi.
1. Su Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hazırlanan eylem planı doğrultusunda suya kademeli tarife getirileceğini duyurdu.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yayımladığı verilere göre, 15 Ekim haftasında brüt rezervler toplamda 125,8 milyar dolara ulaştı. Net rezervler 32,1 milyar dolar olurken, swap hariç net rezervler ise eksi 35,9 milyar dolar oldu.
Birçok hayvan, kendi türlerine ait üyelerin seslerini ayırt ediyor ve hatta bazıları, insanlar gibi diğer türlerin seslerini de ayırt edebiliyor. Fakat görünen o ki goriller gibi birkaç hayvan, yalnızca sesleri ayırt etmekle kalmıyor; aynı zamanda bu sesleri güzel ya da pek de güzel olmayan anılarla ilişkilendiriyor.
İlaç şirketi Pfizer, biyoteknoloji şirketi BioNTech ile ortaklaşa geliştirdiği Kovid-19 aşısının üçüncü dozunun hastalığa karşı yüzde 95.6 oranında etkili olduğunu duyurdu.
Tunceli'de, Eren-7 Operasyonu'nda ağır yaralanan uzman çavuş kaldırıldığı hastanede şehit oldu.
Esra Hankulu’nun evinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. Korkunç olayda şüpheli Ümitcan Uygun’un ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nın faiz indirme kararına tepki gösterdi.
Dünya Sağlık Örgütü, geçen hafta yeni koronavirüs vakalarının en hızlı arttığı bölgenin yüzde 7 ile Avrupa olduğunu duyurdu. Değerlendirmeye göre, vakaların yükseldiği yerlerin başında İngiltere, Rusya ve Türkiye geliyor.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Merkez Bankası'nın faiz indirme kararına tepki gösterdi.
Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Serdar Tatlı istifa etti.
Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, "Atatürk’ün dünyaca takdir gören 'Yurtta sulh, cihanda sulh' sözünden vazgeçildi. Yeni Osmanlıcı hayalleriyle sıfır sorun politikasından sıfır komşu neticesine ulaşıldı. Kim yaptı? Dış güçler…" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Metro A.Ş. ve İzmir Tramvayı’nda devam eden toplu sözleşme görüşmelerinin uzlaşma ile sonuçlanmama ihtimaline karşı önlem aldı. Toplu ulaşım hizmetinin aksamadan devam etmesi için ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından 14 yeni hat planlaması yapıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Merkez Bankası'nın faizi 200 baz puan düşürmesine ilişkin açıklama yaptı.
Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklamasının ardından dolar ve euro yeni rekorlar kırdı. Ekonomistler kararı değerlendirdi.
Gerici Yeni Akit'in eğitimci yazarı Ali Erkan Kavaklı, ateizmin ve deizmin kaynağını MEB'in kitaplarının oluşturduğunu öne sürüp "MEB milletimizin evlatlarına ateizm dayatmaktan vazgeçmeli" çağrısı yaptı.