Melih Aşık: Laikliği savunması beklenen muhalefet politikacısı yeni bir söylem tutturdu. Ağızlarından şöyle sözler duyuyoruz: Allah nasip ederse mülteci sorununu çözeceğim. Allah’tan kork Sayın Diyanet Başkanı. Bakalım Allah’a nasıl hesap vereceksin Sayın Bakan. Laikliği savunmaya geldi mi “Aman bize dinsiz derler” diye susan politikacı...
Yön Eylem Sosyal Araştırma’nın araştırmasına katılan seçmenlerin çoğunluğu, ülkenin kötü yönetildiğini belirterek erken seçim yapılmasını istedi. Seçmenlerin yüzde 56,9’u “Erdoğan’a asla oy vermem” dedi.
Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısında, Erdoğan'ın 'yeni anayasa' açıklamalarını değerlendirdi.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Adli Yıl açılışında oluşan görüntülerle ilgili eleştirilere tepki gösterdi, "İnanç insan ile Allah arasında olsun diye ortalığı ayağa kaldırıyorlar" dedi.
Kadınlara ağır hakaret içeren bir tweet paylaşan ve büyük tepki alan Salih Orçan, görevden alınarak eski yerine gönderildi. Ancak iki ay sonra yine İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından Atatürk Ortaokulu’na Müdür Başyardımcısı olarak atandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi kent içi toplu ulaşımda rahatlama yaratacak Buca Metrosu’nun yapımı için son aşama ihaleyi de tamamladı. Üçyol–Buca metrosu için düzenlenen uluslararası ihalede aralarında Çin, Azerbaycan ve ABD gibi ülkelerden katılımcıların da yer aldığı 8 dev firma ve konsorsiyum yarıştı.
Atay Sözer; Yeşil cüppemi giydim, sarığımı taktım tarikat şeyhimin elini öpüp, hayır duasını aldıktan sonra diğer şakirt kardeşlerimle birlikte tebliğ için yola çıktık hamdolsun.
6 Eylül'de Sağlık Bakanlığının resmi Türkiye güncel verileri paylaşıldı; Pandemi Koronavirüs Covid_19'dan bugün 271 toplamda 58.372 kişi hayatını kaybetti.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplanan Kabine Toplantısı Sonrası Millete Sesleniş konuşması ile açıklamalarda bulundu.
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezinde MYK gündemine dair düzenlediği basın toplantısında; '2011’de Erdoğan’ın 2023 için taahhüt ettiği hedeflerin artık yalan olduğunun açıklanan son Orta Vadeli Programla (OVP) bir kere daha tescillendi' dedi.
Fransa ve dünya sinemasının unutulmaz aktörlerinden Jean-Paul Belmondo, 88 yaşında hayatını kaybetti. Belmondo’nun ölüm haberini avukatı duyurdu.
Alman kuvvetleri 1945 yılının Ocak ayında Chojnice köyü yakınlarındaki bir ormanda yaklaşık 500 Polonyalı direnişçiyi öldürdü.
Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında aşısız veya aşısı tamamlanmamış kişiler için düzenli PCR testi uygulaması başladı. Alınan önlemlere ilişkin detaylar haberimizde.
HDP Eş Genel Başkanı Prof. Dr. Mithat Sancar, "Parlamento seçimlerinde mevcut ittifaklardan herhangi birine girme arayışımız, isteğimiz ve ihtiyacımız yok. Kendi yolumuzda yürüyoruz." dedi.
Türkiye’ye yönelik mülteci akını ve buna ilişkin hazırlık süreci, iktidarın ekonomik büyüklük ve hedeflere yer verdiği Orta Vadeli Program’a da (OVP) yansıdı. 2021 yılı için 2 milyar 983 milyon TL kaynak aktarılan Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne 2022 yılı için 4 milyar 493 milyon ayrılacak.
İspanya'nın Barcelona kenti yakınlarındaki kazı çalışmalarında Neandertallere ait kalıntıların olduğu 60 bin yıllık bir kamp tespit edildi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği tahvil ihalesinde 4 milyar 218,9 milyon lira borçlanmaya gitti.
İBB, kurum tarihinde ilk kez “Balkan Belediye Başkanları Zirvesi” düzenleyecek. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29-30 Kasım tarihlerinde düzenlenecek zirve öncesinde Balkan ülkelerininin başkonsolosluk yetkilileriyle bir araya geldi.
ABD'nin çekilmesinin ardından Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban'ın yeni hükümetin tanıtımı seremonisine Türkiye, Çin, Rusya, İran, Pakistan ve Katar'ı davet ettiği belirtildi.
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), dualı adli yıl açılış törenine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı ve Yargıtay Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu.
Taliban’ın Pencşir Vadisi’nde kontrolü ele geçirdiklerini duyurmasının ardından İran hükümeti, Taliban’ın Pencşir Vadisi’ne yaptığı taarruzunu sert bir dille kınadı.