Türkiye Kadın A Milli Voleybol Takımı, Avrupa Voleybol Şampiyonası'ndaki ilk maçında ev sahibi Romanya'yı 3-1 mağlup etti.
Rize Merkez ve Çayeli'nde bulunan bazı alanlar 'sel ve heyelanlar nedeniyle yeni konutların TOKİ tarafından bir an önce yapılması için' acele kamulaştırıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
Melih Aşık: Sığınmacılar ve yeni gelecek olanlar Türkiye’nin geleceğe yönelik en büyük baş ağrımızdır.
Barış Terkoğlu; Türkiye’de kalmak istemeyenler, burada, “3. ülke” seçeneğini işaretliyor. Sığınmacılar, sonucunun biraz “piyango” olduğunu söylüyor. Her ülkenin belirlediği mülteci limiti var. UNHCR buna göre sayıyı belirliyor. ABD ve Kanada en çok talep gören ülkeler.
Barış Pehlivan; Tamamını yazsam köşe yetmez. Ama sanırım anlaşıldı. Mülteciler Derneği, dünyadaki önde gelen neredeyse her yabancı fondan yararlanmış. Kiminden 1 milyon 300 bin Avro, kiminden 688 bin dolar, kiminden ise 3 milyon 800 bin lira almış.
Yazgülü Aldoğan; Taliban normalleşmişmiş: Hadi canım sen de, ilk talepleri evlerdeki 15 yaşından büyük bekâr kızların savaş ganimeti olarak kendilerine verilmesiydi, savaşçılarına cariye olacaklarmış. Hâlâ gözü açılmamış, çay sevici kadınlar, siz kızlarınızı burkalara hapsedip cariye vermeye hazır mısınız?
Orhan Bursalı; Bir iktidar düşünün ki bu ülkenin üst düzey bilim, teknik, uzman, düşün insanlarını yetiştirmek için kurumuş fen liselerini amaçlarından saptırıyor ve sıradan okullara dönüştürüyor.
Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye sordu; Bakanlık olarak; “Dantel Böceği”nin verdiği zararları önlemek adına yürütmüş olduğunuz bir çalışma var mıdır?
Can Ataklı; Siyasi bir eleştiriye cevap vermek ya da açıklama göndermek yerine, ağır küfür ve hakaretlerle muhatapları küçük düşürüp ezmeye çalışan bir zihniyet, siyasi parti olarak ciddiye alınabilir mi?
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Birçok ülke “Biden yönetiminin talebiyle Afgan mülteci ağırlayacağız” açıklaması yapıyor. Anlaşılan Biden bunu bir tek Türkiye’den talep etmemiş.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca bilim kurulu toplantısı sonrası basın açıklamasında; 3 doz aşı olmuş kişiler iki doz aşı olmuş kişilerden daha iyi korunuyor
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Taliban yöneticilerinin yaptığı itidalli ve ılımlı açıklamaları memnuniyetle karşılıyoruz. Özellikle Taliban’ın Türkiye’ye yaklaşımı köşeli değildir. Daha dikkatlidir. Bizimle olan ilişkileri dış politika açısından hassastır" açıklamasını yaptı.
18 Ağustos'ta Sağlık Bakanlığının resmi Türkiye güncel verileri paylaşıldı; Pandemi Koronavirüs Covid_19'dan bugün 168 toplamda 53.675 kişi hayatını kaybetti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Bursa’nın en geri kalmış ilçesinin Nilüfer olduğunu sözlerine CHP'den yanıt geldi.
Yargıtay’ın, 28 Şubat davasında verilen müebbet hapis cezalarını onamasının ardından 14 sanıkla ilgili infaz süreci başlatıldı ve aralarında emekli orgeneral Çetin Doğan’ın da bulunduğu isimler hakkında yakalama kararı çıkartıldı.
Reuters haber ajansı, Afganistan'ın Celalabad kentindeki Taliban karşıtı protestoda en az 3 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "AK Parti iktidara geldiğinde EMASYA programını iptal ettiler. O zamanda söylemiştik, bu programı iptal etmeyin bu tür afetlerde eğitilmiş donanımlı personel ile müdahale etme şansımız olur, diye ama dinlemediler bizi" dedi.
Kamuda tasarruf önlemleri genelgelerine karşın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraki Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün araç saltanatı kurduğu ortaya çıktı.
AKP Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, ABD Büyükelçiliği'nin Erdoğan'la ilgili açıklamasını eleştiren kişilere ABD'nin vize vermemesini istedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri selin vurduğu Kastamonu, Sinop ve Bartın'da hasar tespit çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı. Selde Kastamonu'da toplam 46, Sinop'ta 79, Bartın'da 23 binanın yıkıldığı belirlendi.
Kastamonu Bozkurt'ta sel felaketinde yıkılan Ölçer Apartmanı'nın müteahhidi Mehmet Özkan, Abana İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden İnebolu Adliyesi'ne sevk edildi. Özkan, İstanbul Esenyurt'ta gözaltına alınmıştı