AKP döneminde cezaevi sayıları katlanarak artıyor. 2006 yılından 2021 yılına kadar geçen 16 yıllık dönemde Türkiye’de 227 adet yeni ceza infaz kurumu açıldı. Ayrıca mevcut 37 ceza infaz kurumuna ek bina yapılarak toplam 196 bin 682 kişilik kapasite artışına gidildi.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, işlenmiş gıdaların insan sağlığına etkilerini sordu, Bakan Koca yanıtladı.
Uyuşturucu kaçakçılığı ve çoklu cinayete azmettirmekten aranan Naci Şerifi Zindaşti ile girdiği baronlar savaşı sonucunda kardeşi ve avukatı öldürülen Orhan Ünğan'ın geçen yıl Burhan Kuzu'ya sorulmak üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yolladığı 15 soruluk dilekçeye ortaya çıktı.
Usta tiyatro sanatçısı Genco Erkal, tiyatro oyunlarını sürdürebilmek için açıkhava sahneleri aradıklarını duyurdu.
Suç örgütü lideri Sedat Peker, Türkiye'de kendisine yönelik operasyonlarda tutuklanan Mustafa Karslı'nın dün cezaevinde koronavirüsten öldüğünü duyurdu.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İl Milli Eğitim Müdürlükleri'ne 2021-2022 Eğitim Öğretime Hazırlık Çalışmaları konulu yazı gönderildi.
Dünya genelinde koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4 milyon 359 bin 705'e yükseldi. Vaka sayısı ise 207 milyon 44 bin 460 oldu.
CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Türkiye’ye 2021’in ilk 6 ayında gelen kaynağı belirsiz paranın 9,6 milyar dolara ulaştığını belirtti.
Onlarca yurttaşın hayatını yitirmesine, hayvanlarını, evlerini, kaybetmesine, ekili alanlarının zarar görmesine yol açan seller, kamu kurumlarının görevlerini yerine getirmekten ne kadar uzak olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç’in Yunanistan Dışişleri Bakanlığının bir Yunan vatandaşının Türkiye’ye girişine izin verilmemesine ilişkin açıklaması tepki gösterdi.
İzmir Çeşme'de ormanlık alanda yangın çıkarken, yangını kontrol altına almak için müdahale sürüyor.
Beşiktaşlı taraftarlar, Çaykur Rizespor maçının sonuna yaklaşıldığında geçen günlerde 20 milyon TL tazminat ödenen eski teknik direktörleri Abdullah Avcı'ya tepki gösterdi
İBB iştiraki METRO İSTANBUL, Esenler’deki genel müdürlük yerleşkesinin kapılarını “Açık Hava Sinema Günleri” ile İstanbullulara açtı. Eylül ayının sonuna kadar her Çarşamba ve Cuma günü düzenlenecek etkinliğin ilk günkü film gösterimine, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Meteoroloji, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Öte yandan sarı ve turuncu kodlu uyarı da yapıldı.
İSKİ, İstanbul'un su kaynaklarının doluluk oranını açıkladı.
Burhaniye Belediyesinin yangın mağdurları için yaptığı yardım çağrısı üzerine seferber olan vatandaşlar Burhaniye adına büyük bir dayanışma örneği gösterdi.
Lüks bir araç içerisinde uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüleriyle gündeme gelen AKP çalışanı Kürşat Ayvatoğlu’nun da aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame kabul edildi.
1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nda balıkçıların sorunlarını dinleyerek çözüm yolları aramak amacıyla tekneyle yola çıkan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in sonraki durağı Gemlik oldu.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, sel bölgelerinde mücbir sebep hali ilan etti.
Covid-19 vaka sayıları artarken yüz yüze eğitimin başlayıp başlamayacağı merak edilirken yeni bir araştırma çocuklarda bulaş riskinin öğretmenlere göre yüzde 47 daha az olduğunu ortaya koydu. Prof. Dr. Çetiner, okulda bulaş riskinin ev ortamından düşük olduğunu söylüyor.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı mesajı yayımladı.