Melih Aşık; Anma sırasında Merhum Çakmak’ın eşi Sevgi Çakmak’ın dikkatini kameralı birileri çekti. Soruşturdu. Polis olduklarını öğrendi. Neden buradasınız, diye sordu. “Asayiş için” cevabını aldı.
TMSF’nin atadığı denetim kayyımları tarafından denetlenmeye devam edilecek ve onayları alınmadan örneğin ödeme yapılamayacaktır.
Sondakika; #ResmiGazete'de yayımlanan 10 Temmuz 2025 Perşembe yönetmelik, genelge ve tebliğler www.istanbulgercegi.com'dan takip edebilirsiniz.
A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Hollanda'nın Apeldoorn şehrinin ev sahipliği yaptığı 2025 FIVB Voleybol Milletler Ligi (VNL) üçüncü haftasına galibiyetle başladı.
Cumhuriyet Halk Partisi 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Yargı, siyasetin gölgesinde değil; adaletin ışığında karar vermelidir. Unutulmamalıdır ki, yanlış verilen her karar sadece bir hayatı değil; bir toplumun vicdanını da kanatır.
Cumhuriyet Halk Partisi 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SözcüTV'nin 10 gün kapanmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu: Ekran karartmalarına karşı, halkın haber alma hakkını savunan bağımsız medyanın yanındayız.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti.
Srebrenica Soykırımı'nın 30. yılında hayatını kaybedenler için İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği'nin düzenlediği tören Kartal Meydanında Boşnak Soykırım Anıtı'nda 11 Temmuz 2025 Cuma Saat 19:00’da yapılacak.
Srebrenica Soykırımı'nın 30. yılında 11 Temmuz 2025 Cuma günü düzenlenecek anma töreninin ardından toprağa verilecek 7 kurbanın yakınları tabutları dua ve gözyaşlarıyla karşıladı.
Silah bırakma törenine Abdullah Öcalan'ın mesaj gönderip göndermeyeceği merak edilirken, Öcalan'ın açıklaması, Fırat Haber Ajansı (ANF) tarafından görüntülü olarak kamuoyuyla paylaşıldı.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) AKP Grup Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Memlekette yargı düzeni olsaydı sizler gün yüzü görmezdiniz. Ama şimdi utanmadan CHP üzerine bir operasyonla güya 102 yıllık partimizi çökertmeye çalışıyorsunuz."
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde gazeteci-yazar Hikmet Çetinkaya için 9 Temmuz 2025 Çarşamba günü saat 11.00’de bir tören düzenlendi.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "En düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine getirin. Sadece en düşük maaşla sınırlı kalmayın, daha yüksek emekli aylığı alanlara da aynı oranda artışı yansıtın." dedi.
Yeni Yol grubunda konuşan Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yolsuzlukla kapsamlı bir mücadele çağrısı yaparak “Samimiyseniz gelin, Meclis’te bir Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu kuralım.”
Çiğdem Toker; Suç duyurusunda, Denizli Büyükşehir Belediyesi şirketi Beltaş’ın, Belediye’yi AKP’nin yönettiği dönemde zarara uğratıldığı ve suç amaçlı örgüt kurulduğu iddiası, bir delil listesi ile birlikte sunulmuş.
Sondakika; #ResmiGazete'de yayımlanan 9 Temmuz 2025 Çarşamba yönetmelik, genelge ve tebliğler www.istanbulgercegi.com'dan takip edebilirsiniz.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, savcılığın "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla tutuklama talebiyle sulh ceza mahkemesine sevk edilmişti. Mahkeme Karalar hakkında tutuklama kararı verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, lenfoma şüphesiyle ameliyat edilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın, tekrar cezaevine sevk edilecek olmasına tepki gösterdi.
SonDakika, rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, tutuklandı.
Hakimlik, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere hakkında "konutu terk etmeme" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.