Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK), birinci sınıf incelemesine tabi tutulacak hakim ve savcıların listesini belirledi. Listede 32 hakim, 12 savcı ile 2 idari yargıcın isimleri yer aldı.
Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan-ABD Başkanı Joe Biden görüşmesinde iki ülkenin Kabil Havalimanı konusunda genel bir mutabakata vardığını ve Biden’ın bu sürece destek vereceğini belirtti.
Çiğdem Toker: İdaremiz, anılan liste içerisinden 10 firmayı davet etmiş, bunlardan 6'sı davete cevap vermiştir. Cevap veren 6 firmadan 2'si, teşekkür mektubu göndererek ihaleye katılmayacağını ifade etmiştir.
Hüsnü Mahalli; 2001’de Afganistan’ı işgal ederek bu ülkeyi perişan eden ABD, bükemediği Taliban elini öpmeye karar verdi. Peki nasıl? Türkiye’nin dost ve müttefiği Katar’a “gel bizi Taliban’la barıştır” diyerek!
Can Ataklı; Ali Şayakçı, 1980’de Balıkesir’in Çamlık mevkiine çevre düzeni de çok güzel olan büyük bir Atatürk heykeli yaptırmış.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Kağıthane'de inşaat sahasında biriken suya düşerek hayatını kaybeden 10 yaşındaki Mithat Evlice'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Gezi direnişi sırasında polisin attığı biber gazı kapsülüyle başından vurularak hastaneye kaldılar uzun süre yaşam mücadelesi verdikten sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin davanın 20. duruşması 18 Haziran 2021 Cuma günü Çağlayan adliyesinde saat:10.30'da görülecek.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca 17 Haziran 2021 Perşembe günü aşı konusunda yeni bir rekora ulaşıldığını açıkladı. Sağlık Bakanı Koca; 24 saat içinde 1 Milyon 582 Bin 232 doza ulaştık.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP İzmir İl başkanlığında çalışan Deniz Poyraz için Cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 5-11 Haziran 2021 tarihleri arasında 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ve azalan illeri paylaştı, En çok azalan illerimiz; Bilecik, Karaman, Malatya, Kastamonu ve Isparta.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli HDP İzmir il binasına yapılan saldırıda çalışan Deniz Poyraz'ın öldürülmesi nedeniyle bir açıklama yaptı; "İnanıyorum ki, Kürt kökenli kardeşlerim oynanan oyuna ve kurulan tuzağa düşmeyeceklerdir."
17 Haziran'da Sağlık Bakanlığının resmi Türkiye güncel verileri paylaşıldı; Pandemi Koronavirüs Covid_19'dan bugün 62, toplamda 49.012 kişi hayatını kaybetti.
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, BURULAŞ önünde düzenlediği basın toplantısında, AKP’li kadroların yönetimlerine çöktüğü belediye şirketlerinin devasa zararlarını gündeme taşıdı.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP İzmir il binasına yapılan saldırı ve "Sedat Peker'den 10 bin dolar para alan siyasetçi" iddiası üzerine açıklamalarda bulundu.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP İzmir İl Binası'na yapılan saldırıyı kınayarak, "Bulanık suda balık avlama hevesinde olanlar akıllarını başlarına alsınlar" açıklamasında bulundu.
Rusya Dışişleri, Kabil'deki uluslararası havalimanının güvenliğini Türkiye’nin üstlenmeye devam etme teklifi hakkında açıklamada bulundu.
Sedat Peker ve Sezgin Baran Korkmaz'ın hakkında iddialarda bulunduğu Veyis Ateş'in canlı yayına çıkacağını duyuruldu.
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay'ı ziyaret etti.
Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Balık hakim ve savcılara çağrıda bulunarak " Türkiye cumhuriyetinin savcıları ve hakimleri susmamalıdır" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin İzmir il binasına düzenlenen saldırıyla ilgili konuştu. Sancar, "İktidarın küçük ortağı da bu saldırıdan sorumludur. İktidar bir bütün olarak bu saldırının sorumlusudur" dedi.
Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında konuşan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, kanun teklifinde Anayasa’yı ihlal eden maddelerin olduğunu ve pek çok hak gaspına neden olacağını belirtti.