Yakalandığı Kovid-19 hastalığına yenik düşen 30 yaşındaki İBB çalışanı Özgün Öztürk, göz yaşları eşliğinde toprağa verildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, vefat ettiğinde 21 haftalık hamile olan Öztürk’ün ailesinin ve yakınlarının acısına ortak oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar Çengelköy Polis Merkezi'nde iftar yaptı. İçişleri Bakanı Soylu ve İstanbul Emniyet Müdürü Aktaş da polislerle yapılan iftara katıldı.
Avrupa Konseyi'nin bir organı olan GRECO’nun raporuna göre, tüm yolsuzluk tavsiyelerine uyan tek ülke Norveç oldu. Türkiye ise son sırada yer aldı.
Türkiye'de artan vaka ve ölüm sayıları endişe yaratırken, Sağlık Bakanlığı "Bilimsel çalışmalar, sigara kullanan ve tütün dumanına maruz kalan kişilerin, kullanmayan ve sigara dumanına maruz kalmayanlara göre Covid-19'a yakalanma riskinin çok daha yüksek olduğunu gösteriyor" açıklaması yaptı
İBB İPA İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul Barometresi Mart Raporu’nu yayınladı. İstanbulluların sadece yüzde 13.4’ü, Galata Kulesi ve Taksim Gezi Parkı’nın, İBB’den alınarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilmesini onaylıyor.
Sosyal medya platformu Twitter'da gece saatlerinden itibaren erişim sorunu yaşanıyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun 128 milyar dolar açıklamasına ilişkin olarak, “Tatmin olmadım” dedi.
İSKİ, İstanbul'un su kaynaklarının doluluk oranını açıkladı.
CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın “Mor Adımlar Ankara’da Direniyor” sloganıyla 1 Nisan’da başlattığı ve 25 ilçe başkanlığına yapılan yürüyüş tamamlandı.
İsmail Hakkı Tonguç'un çabalarıyla açılan Köy Enstitüleri'nin bugün kuruluşunun 81. yıl dönümü.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT Genel Müdürlüğü’nün faaliyet raporlarının görüşüldüğü meclis toplantısında göreve seçildiği 31 Mart 2019’dan bugüne yapılan çalışmaları anlattı.
Emekli amiral bildirisi nedeniyle gözaltına alınıp serbest bırakılan ve elektronik kelepçe takılan Atilla Kıyat, 'Bugün elektronik kelepçe takılan bacağımın utancı bana ait değil' dedi.
Rusya, Ukrayna ile yaşadığı gerilim sürerken ABD'nin uyguladığı yaptırımlara karşılık olarak 10 ABD'li diplomatın sınır dışı edilmesi kararı aldı.
Rusya’ya ait 2 savaş gemisi, bu sabah İstanbul Boğazı'ndan geçti. Rus savaş gemilerinin geçişlerine çok sayıda sahil güvenlik botu da eşlik etti. Boğazdan geçiş yapan savaş gemileri, drone ile havadan görüntülendi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere KKTC'ye gitti. Burada, KKTC Anayasa Mahkemesi'nin Kur'an kurslarının kapatılmasına ilişkin kararı eleştirdi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve 8 CHP’linin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin fezlekenin TBMM’ye ulaşmasının ardından Kılıçdaroğlu’na destek ziyaretinde bulundu.
CHP Karaman İl Başkanlığı binasına asılan '128 milyar dolar nerede' afişinin indirilmesinin ardından, AKPCHP’nin şikayeti üzerine ‘Love Erdoğan’ afişi indirildiakp Karaman İl Başkanlığı binasına asılan ‘Love Erdoğan' yazılı pankart da CHP'lilerin şikayeti üzerine kaldırıldı.
TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu üyesi CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Kanal İstanbul yapıldığında İstanbul'un Avrupa yakasını besleyen suyun yüzde 65'inin devre dışı kalacağını söyledi.
Kamuya ilk kez atacaklar için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması şartı getiren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Şükran Soner: Tarihten dersler çıkarmak sözünün ne kadar da değerli olduğuna bir kez daha tanıklık etmekteyim..
Melih Aşık: Amirallerin dikkat çektikleri konular açık.