15 Nisan akşamı yaşadığı kalp rahatsızlığı nedeniyle aort damarı yırtılan ve 12 saat sonra makinaya bağlı olarak yoğun bakımda tutulan TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İmralı heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder'in kızından sondakika açıklama.
Vitaminlerin vücut tarafından üretilemediğini ve mutlaka besinlerle dışarıdan alınması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Halis Köylü, vitaminlerin eksikliği kadar fazlalığının da hastalıklara neden olduğunu söyledi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mart diploma iptali sonrası yolsuzluk soruşturmasında Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı Aday Adayı TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.
CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın iptali için açılan davanın ilk duruşması bugün Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma 26 Mayıs tarihine ertelendi.
TÜİK; Şubat 2025 Dış Ticaret Endeksleri açıklandı; İhracat birim değer endeksi %2,6 arttı, İhracat miktar endeksi %4,1 azaldı, İthalat birim değer endeksi %3,0 arttı, İthalat miktar endeksi %0,5 azaldı.
Gökhan Günaydın, TBMM'de sondakika okunan Can Atalay kararını değerlendirdi; kararı okutan TBMM Başkan Vekili sayın @GulizarBicer ve okuyan divan katibi @SibelSuicmez’i, üzerine yemin ettikleri Anayasa’ya bağlılıklarından dolayı kutluyorum."
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından sondakika yaptığı paylaşımda; Bugün sabah 05.00’da başlayan Cumhuriyet tarihimizin en büyük uyuşturucu operasyonunu Başkentimiz Ankara’da gerçekleştirdik.
Atay Sözer; Tabii ki dedikleri gibi rüşvet alınmıştır herkes söylüyor A-haber söylüyor, Sabah söylüyor, Akit söylüyor, ROK söylüyor, Cem Küçük söylüyor bunca kişi yalan mı söylüyor yani? Ateş olmayan yenden duman çıkmaz demek ki var bir şeyler.
Barış Terkoğlu; Balyoz kumpasında, FETÖ bağlantılı 55 hâkim-savcıyı kurtaran kararı verince sırtı sıvazlanıyor. Öte yandan FETÖ’yü finanse eden şirket lehine bu kez TMSF’yi rahatsız eden karar verince iki günde darmadağın ediliyor.
Melih Aşık; Enstitüler aydınlanmayı köyden başlatmayı, kültürlü ve üretken öğretmenler ve onların eliyle aynı niteliklere sahip öğrenciler yetiştirmeyi öngörüyordu.
Orhan Bursalı; Evet Devlet Bahçeli’nin iktidarın İmamoğlu ve CHP’ye mesnetsiz topyekûn saldırılarına dikkatli davrandığını görüyoruz. Bazı konularda tamam iktidar ortağıyız ama MHP de ayrı bir parti, tutumunu alıyor.
Türkiye Cumhuriyetinin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 17 Nisan 1993 tarihinde 5 ülkeyi kapsayan 12 günlük Türkistan gezisinden sonra rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Özal'ın kaybı sonrası ülkede 3 günlük genel yas ilan edildi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mart sivil darbe girişiminin ardından İstanbul’da gerçekleştirilen ilçe buluşmalarını sürdürdü.
19 Mart darbesiyle özgürlüğü elinden alınan CHP’nin cumhurbaşkanı aday adayı, seçilmiş İBB ve TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri’deki hücresinden Beylikdüzü Yaşam Vadisi’ni dolduran hemşehrilerine seslendi.
Sondakika; #ResmiGazete'de yayımlanan 17 Nisan 2025 Perşembe yönetmelik, genelge ve tebliğler www.istanbulgercegi.com'dan takip edebilirsiniz.
İsmail Hakkı Tonguç'un çabalarıyla açılan Köy Enstitüleri'nin bugün kuruluşunun 85. yıl dönümü.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, "CHP'nin 38. Olağan Kurultayının iptal edileceği ve partiye geçici kayyum atanacağı" iddiasında bulunan gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı hakkında "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan soruşturma başlattı.
Türkiye Büyük Millet Meclisinin 77'nci Birleşimini açan Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca
Çağdaş Hukukçular Derneği’nin Onursal Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı 8 buçuk yıl sonra tahliye oldu.
Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı’nın aksine; görevini, yetkisini ve sorumluluğunu bilen Meclis Başkan Vekilimiz Sayın Gülizar Biçer Karaca’yı, Anayasa Mahkemesi’nin almış olduğu Can Atalay kararını okutmasından ötürü kutluyorum.
Çevre bilincini artırmak, atık yönetimi konusunda farkındalık yaratmak ve geri dönüşümün önemini vurgulamak için örnek projelere imza atan Beylikdüzü Belediyesi, “Atıklar Dünyamıza Oksijen Olsun” isimli kampanya başlattı.