İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'ye olağanüstü toplanma çağrısında bulundu.
İBB, Üsküdar Acıbadem'de bulunan, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'na tahsisli alandaki inşaatı, İmar Planı'na aykırı olduğu için mühürledi. İBB yetkilileri,mührün bozularak inşaata yeniden başlanması üzerine, kaçak yapıya ilişkin tüm yasal hakların kullanılacağını bildirdi.
Ankara'da sahibi olduğu hayvan hastanesinde çalışan veteriner hekim Ç.B.'ye (23) tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Prof.Dr. Hasan Bilgili'ye delillerin yok edilmesinde yardım etmekle suçlanan Jinekolog Dr. Hüseyin Ş., Ankara Tabip Odası'nca 6 ay süreyle meslekten men edildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), çarşı ve mahalle bekçilerinin ücretleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Çarşı ve mahalle bekçilerinin taban maaşlarına bakıldığında, öğrenim durumu, gösterge ve ek göstergelerine göre diğer devlet memurlarına ödenen taban aylıklarıyla aynıdır" açıklamasını yaptı.
Çin'de ortaya çıkan öldürücü virüs salgını sonrası hastaneler yetersiz kalınca Pekin yönetimi 2 yeni hastane yapacağını duyurmuştu. O hastanelerden birisi yalnızca 10 gün içinde tamamlandı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, söz verdiği gibi metro yatırımlarına öncelik veriyor. Sultanbeyli ve Ataşehir metrolarının ardından yapımı duran üçüncü metro olan “Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu”nda da inşaat çalışmaları yeniden başladı.
Çin'in Wuhan kentinde çıktıktan sonra küresel anlamda panik yaratan koronavirüs ile ilgili korkutan bir açıklama Çin'in İstanbul Başkonsolosu'ndan geldi. Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, "Corona virüs sebebiyle ölen kişilerin sayısı 521'e ulaştı" dedi.
Diyarbakır'da bir kişinin domuz gribinden yaşamını yitirdiği iddiasının ardından İl Sağlı Müdürü yaptığı açıklamada "Diyarbakır’da domuz gribinden herhangi bir ölüm meydana gelmedi" dedi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınının artması nedeniyle ay sonuna kadar Çin'den gelen bütün uçuşların durdurulmasına yönelik karar aldıklarını söyledi. Koca, Ankara'da karantina altında tutulan 61 kişiden alınan numunelerin negatif çıktığını açıkladı.
FETÖ üyeleri Metin Topuz, Zekeriya Öz ve Cihan Kansız ile irtibatı bulunduğu belirtilen İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti'yi tahliye eden hakime dava açıldı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli hakkında bazı basın yayın organlarında dile getirilen iddialarla ilgili kurum içinde inceleme başlatıldığını duyurdu.
Siyah Beyaz Yayınları, Tunceli Belediyesi ile beraber kurulacak 'Çok amaçlı kütüphane' için destek çağrısında bulundu.
Türkiye gazetesi yazarı Ramazan Ayvalı, bugün kaleme aldığı yazıda, 'iyi insan olmak için sünni olmak' gerektiğini iddia etti.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye hükümet güçlerinin atışlarının hedefi olduğu sırada İdlib'deki eylemleri konusunda Rusya'ya bilgi verilmediğine dair açıklamaları yalanladı.
İmambakır Üküş: CHP yerel seçimlerde tarihi bir başarı elde etti. İstanbul, Ankara gibi kentleri 25 yıl sonra kazandı. 11 büyükşehirde CHP'nin görece başarılı belediye başkanları var. Buna rağmen CHP'nin oyunda anlamlı bir artış yok. CHP bunu tartışacağına kısır parti içi kavgalarla meşgul...
Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'de Suriye ordusunun saldırısında yaralanan bir asker ile bir sivil personelin daha şehit olduğunu bildirdi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İdlib'de hayatını kaybeden Türk askerleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Astana, Soçi ve Cenevre süreçlerinin anlam ve inandırıcılığı artık kalmamıştır" dedi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Karargah'ta yapılan kısa durum değerlendirmesinin ardından, TSK’nın komuta kademesiyle Suriye sınırına gitti.
Ankara’da Ensar Vakfı’na para aktarma aracı olarak kullanılan Kızılay’ı protesto etmek isteyen kitleye polis şiddet uyguladı, 5 kişiyi gözaltına aldı. Polisin eyleme yönelik müdahalesi devam ediyor.
Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin görülen davada mahkeme heyeti sanık polisin kusurunun araştırılması için İzmir’in Foça ilçesinde bulunan Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’ndan rapor istedi. Jandarma Berkin Elvan’ı ölümünde tali kusurlu buldu.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, rehber öğretmenlere dağıtılan ve başı açık kadınların çocuklara şiddet uygularken başı kapalı kadınların ise şefkat gösterirken resmedildiği kitaba ilişkin olarak, “Hata olduğu kesin” dedi.