Anayasa Mahkemesi, ilahiyat önlisans programından mezun olanlara aynı programı uygulayan fakültelerde lisans tamamlama eğitimi imkânı sağlayan kanun değişikliğini iptal etti.
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mütareke Müzesi çevresinin işgal edildiğine yönelik hakkında “görevi kötüye kullanma” gerekçesiyle açılan davadan beraat etti.
Giresun'un Eynesil ilçesinde geçen yıl hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın (11) babası Şaban Vatan, kendisinden DNA örneği alınması için Görele Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe verdi.
İsrail’in sabah saatlerinde Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı hava saldırıları gün boyu devam etti. Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırılarda aralarında Baha Abu Al Ata'nın da yer aldığı 7 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 45 kişinin de yaralandığını duyurdu.
RTÜK, 25’inci kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında üst kurul üyelerinin ve çalışanların katılımıyla Kapadokya Turu düzenleyecek. Kurayla belirlenecek 25 çalışan ve ailelerinin seyahat masraflarını AKP’li Nevşehir Belediyesi karşılayacak
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarını ödeyemeyen öğrencilerin sorununu Meclis gündemine taşıdı.
Oltan Köleoğlu Enerji Şirketi (OKE) tarafından Samsun Çarşamba’ya yapılmak istenen Biyokütle Enerji Santralı (BES) için mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme, “hukuka aykırı” işlem tanımı yaparken Çarşamba Ovası’na santralın yapımının telafisi imkansız sonuçlar doğuracağına” vurgu yaptı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'da düzenlenen güvenlik korucuları seminerinde yaptığı açıklamalarda "DAEŞ'in önemli bir ismini Suriye'de yakaladık" dedi.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, ABD'nin tek taraflı olarak İran nükleer anlaşmasından çekilmesinin ve İran'a aşırı baskı uygulamasının mevcut İran nükleer krizine yol açan temel nedenler olduğunu belirtti.
Kaz Dağları'ndaki madencilik faaliyetlerinde yaklaşık 200 bin ağaç kesen Doğu Biga Madencilik şirketi, Geleceğe Nefes kampanyası için 2 bin 500 fidan diktiklerini sosyal medya hesabından duyurdu.
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bütçesi görüşmelerinde AKP iktidarına yüklendi.
Gezi Direnişi sırasında evinden ekmek almaya giderken polisin attığı biber gazı kapsülüyle başından vurulan Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin davanın 15. duruşması görüldü.
İYİ Partili Buğra Kavuncu'nun koruma kararı kaldırıldı. Kararı sosyal medyada duyuran Kavuncu, "Allah'tan başka korkumuz zaten yoktur, en büyük güvencemiz de milletimizin dualarıdır!" ifadelerini kullandı.
Bu sene ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinin ilk defa yapacağı ara tatil yaklaşıyor. Toplam 9 günlük tatil sürecinde öğrencilerin zorlu geçen sınav dönemlerinden sonra dinlenmeleri hedefleniyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet, Washington’da bugün görüşmeler gerçekleştirecek.
İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkındaki tahliye edilme kararını kaldırmasının ardından yakalama kararı çıkarılan Ahmet Altan gözaltına alındı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Prof. Dr. Mümtaz Soysal'ın cenaze törenine katılacak.
Türkiye’nin 6 milyar 39 milyon lira borcu ile 'en borçlu' belediyesi olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi görevlilerin park ve bahçelerde kullanması için golf arabası satın aldı. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Milletin parası çarçur ediliyor” dedi.
Kamuda son dönemlerde yapılan atama ve görevlendirmeler tartışma yarattı. AKP yöneticiler ve bürokrat yakınları sınavsız ya da özel işlemlerle kamuda görevlendirilmeye devam ediyor.
MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Tarihi ziyareti tartışmaya açmak, peşin yargılarla sonuç çıkmayacağını iddia etmek, Türkiye’ye haksızlıktır" dedi.
Çorlu tren katliamı bilirkişilerini meslek odalarına şikayet etmek için bir araya gelecek olan acılı aileler ve avukatları, TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde basın açıklaması yapacak.