Arap Birliği Dışişleri Bakanları, cumartesi günü Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği 'Barış Pınarı Harekâtı'nı görüşmek üzere olağanüstü toplanıyor.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Suriye'nin kuzeyine düzenlenen operasyonla ilgili olarak, "Bölgedeki iki unsur, ABD ve Rusya, 24 saatte farklı tavırlar alabiliyor, bu yüzden bir yurttaş olarak kafam rahat değil, bu yüzden endişeliyim. Bir karmaşanın içine mi çekiliyoruz?" dedi.
Yazgülü Aldoğan: Bir ülkede savaş tamtamları çalarken karşı çıkmak, barış istemek zordur.
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Barış Pınarı Harekatı hakkında sosyal medyada paylaşımlarda bulunan 78 şahıs ile ilgili yasal işlem başlatıldığı bildirildi.
Barış Terkoğlu: 2010 yılında WikiLeaks ABD elçiliklerinde yazılan gizli kriptoları ortaya dökmüştü. Bu sayede öğrenmiştik: ABD misyonlarını kimler ziyaret ediyor, neler anlatıyordu.
ABD'nin çok okunan gazetelerinden Wall Street Journal, ABD'nin "sorumluluğu Türkiye" almalı dediği IŞİD'liler ile ilgili bir iddia ortaya attı. ABD Savunma Bakanlığı'ndan yetkililerin açıklamalarının yer aldığı haberde,2 IŞİD'linin bölgeden çıkarıldığı belirtildi.
Suriye'ye yapılan sınır ötesi harekât sonrası CHP MYK, bugün saat 10.30'da CHP Genel Merkezi'nde olağanüstü toplanacak.
ABD merkezli Bloomberg yayın kuruluşu, Başkan Donald Trump'ın eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı Reza Zarrab davasının düşürülmesi konusunda ikna etmeye çalıştığını bildirdi.
Melih Aşık: İşimiz zor mu zor, gelecek çok bulutlu!
İki üniversite, izni olmayan şirketlerle eğitim protokolü yaptı. Sayıştay, uygulamanın mevzuata aykırı olduğunu aktardı.
Yılmaz Özdil: Sayın ahalimiz hep bir ağızdan söylüyordu, Amerika Amerika, Türkler dünya durdukça, beraberdir seninle, hürriyet savaşında.
Can Ataklı: Bakın bunu nasıl bu kadar kesin yazabiliyorum biliyor musunuz; sadece ve sadece iktidarın, hal ve tavırlarına bakarak. Trump, çok ağır sözlerle hakaretler yağdırdı.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye ile ilgili mesajları konusunda ilk kez konuştu. Erdoğan, "Üzerindeki siyasi baskıları hafifletmek için bu mesajları veriyor" dedi.
Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ve Demokrat Senatör Chris Van Hollen, Türkiye’nin Suriye’de başlattığı operasyona tepki olarak bir yaptırım paketi üzerinde anlaştıklarını açıkladı. Pakette, Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil Türk hükümetinin üst düzey isimleri üzerinde yaptırımlar öngörülüyor.
Bugün Türk edebiyatının usta isimlerinden Attilâ İlhan'ın vefatının 14. yıl dönümü.
Gözler vücutta en hassas ve en önemli organlardan biri olarak kabul ediliyor. Günlük yaşam akışı içerisinde göz sağlığı çoğu zaman ihmal ediliyor ancak bu dikkatsizlik, ciddi göz rahatsızlıklarına yol açabiliyor.
Bugün Ankara Tren Garı önünde 10 Ekim 2015 tarihinde düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 103 kişi, ölümlerinin 4. yıl dönümü.
Akçakale, Ceylanpınar, Suruç'taki tüm okullar, Birecik'te ise sınıra yakın bölgelerdeki okullar iki gün tatil edildi.
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Elmadağ Meclis Üyesi Vahit Cansever, Elmadağ’a giderken Samsun Yolu’nda kendi aracıyla geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.
Suriye’ye başlatılan askeri operasyon nedeniyle 12 Ekim'de düzenlenecek “Kazdağları Su ve Vicdan Mitingi" Su ve Vicdan Mitingi Tertip Komitesi tarafından bugün alınan kararla ileri bir tarihe ertelendi.
AB, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda başlattığı harekata son vermesi çağrısı yaptı. AB Komisyonu Başkanı Juncker, Türkiye’nin planladığı güvenli bölge için AB’den mali katkı gelmeyeceğini vurguladı.